“Μοναχικός λύκος” ο 29χρονος της τρομοκρατικής απόπειρας στο Λονδίνο




Βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν το δράστη της τρομοκρατικής απόπειρας στο κοινοβούλιο το πρωί της Τρίτης ως τον 29χρονο Σαλίχ Κατέρ.

Πρόκειται για Βρετανό υπήκοο που ζει στο Μπέρμιγχαμ, καταγόμενος από το Σουδάν.

Το διαμέρισμα του δράστη στην περιοχή Σπάρκμπρουκ του Μπέρμιγχαμ, το οποίο ερευνάται από την αστυνομία, απέχει μόλις δέκα λεπτά από το σπίτι του Καλίντ Μασούντ.

Πρόκειται για το δράστη της τρομοκρατικής επίθεσης στη γέφυρα του Γουέστμινστερ και στο βρετανικό κοινοβούλιο πέρυσι το Μάρτιο, που είχε στοιχίσει τις ζωές πέντε ανθρώπων.

Η αστυνομία ερευνά δύο ακόμα διευθύνσεις, μία επίσης στο Μπέρμιγχαμ και μία στο Νότιγχαμ.

Η αστυνομία έδωσε εξάλλου στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για το ταξίδι του Σαλίχ Κατέρ από το σπίτι του στο Λονδίνο. Είχε οδηγήσει προς την πρωτεύουσα αργά τη νύχτα της Δευτέρας. Πέρασε πολλές ώρες μέσα στη νύχτα στην κεντρική περιοχή του Tottenham Court Road και πολύ νωρίς το πρωί οδήγησε το όχημά του στην περιοχή του Γουέστμινστερ, όπου στις 7.37 τοπική ώρα πραγματοποίηση την επίθεση, η οποία έληξε με πρόσκρουση του οχήματος σε προστατευτική μπάρα έξω από το κοινοβούλιο.

Ο Κατέρ φέρεται να σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Σουδάν.

Δεν είχε απασχολήσει την υπηρεσία ασφαλείας MI5 ή την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι αρχές εμφανίζονται σχεδόν βέβαιες ότι πρόκειται για έναν λεγόμενο «μοναχικό λύκο».

ΚΥΠΕ/Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία/ΛΟΝΔΙΝΟ
15/08/2018 10:36

Βρετανός πολίτης, από ξένη χώρα ο 29χρονος οδηγός, που παρέσυρε πεζούς στο Λονδίνο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: