“Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή”, υποστήριξε ο Μητσοτάκης από την Κόρινθο




Με σκληρή κριτική κατά της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σήμερα τα στελέχη και τους οπαδούς της Νέας Δημοκρατίας να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς, όπως είπε, οι εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ στην Κόρινθο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιδιώκει τον διχασμό εκτιμώντας πως η προεκλογική περίοδος θα πραγματοποιηθεί σε τεταμένο κλίμα πόλωσης με ευθύνη της κυβέρνησης. “Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας τους πολίτες να απαξιώσουν πολιτικά τον παλαιοκομματισμό που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στον πρόσφατο ανασχηματισμό ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως επιχείρησε να διευρύνει την κυβέρνησή του ψάχνοντας στα αζήτητα. «Προ ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας απελπισμένα κάποιον αντιπερισπασμό, κατέφυγε σε ανασχηματισμό. Αλλά αντί για ενδιαφέρον, προκάλεσε σε άλλους θλίψη και σε άλλους θυμηδία. Στα Γρεβενά, όπου βρέθηκα, ουδείς τον πήρε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί του – και όσοι το έκαναν -κυρίως στην Αθήνα- τον σχολίασαν ως ανέκδοτο. Η κυβέρνηση έμεινε εξίσου κακή και με 53 πρόσωπα, που δεν χωρούν, πλέον, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.

Είπε, λέει, να ‘διευρυνθεί’, αλλά έψαξε στα αζήτητα. Θέλησε να αλλάξει εμφάνιση, αλλά τυλίχτηκε με φθαρμένα πολιτικά υλικά.

Κι έψαξε για νέα στελέχη, αλλά βρήκε μόνο σκουριές από παλιούς κομματικούς σωλήνες. Έκανε και πάλι μία τεράστια τρύπα στο θολό νερό» τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την κυρώσει τονίζοντας πως αυτή μεθοδεύτηκε ερήμην του λαού.

Σκληρή κριτική σε προσωπικούς τόνους άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατά του πρωθυπουργού αλλά και υπουργών μιλώντας για ευθύνες για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι που θα αποδοθούν. «Το Μάτι δεν θα ξεχαστεί. Οι ευθύνες γι’ αυτήν την εθνική τραγωδία θα εντοπισθούν και θα αποδοθούν. Είναι χρέος στη μνήμη των πολιτών που χάθηκαν και απέναντι στην κοινωνία ολόκληρη. Γιατί το Μάτι έγινε η φωτογραφία τους: Ανεπάρκεια, απανθρωπιά, δειλία, κυνισμός.

Απόδειξη διάλυσης μιας χώρας, που έφτασε να θρηνεί ένα νέο παιδί κάτω από την Ακρόπολη. Και να αφήνει χωρίς νερό και ρεύμα πότε την Ύδρα, πότε την Αττική ή τη Θεσσαλονίκη και πότε την Κίμωλο» τόνισε.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως οι δεσμεύσεις που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δένουν τη χώρα μέχρι το 2060.

«Υποτίθεται ότι το Μνημόνιο έληξε, όμως το μόνο που τελείωσε είναι η ευνοϊκή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Η Ελλάδα βρίσκεται εκτός αγορών, αφού το επιτόκιο των ομολόγων της είναι στο 4,4%, όταν της Πορτογαλίας είναι γύρω στο 1,9%.

Και ενώ η οικονομία δεν έχει ανάσα, οι Έλληνες περιμένουν και νέες περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση του αφορολόγητου, αυξημένο ΕΝΦΙΑ στις πιο λαϊκές συνοικίες και πρόσθετους φόρους και εισφορές.

Όλα αυτά, υπό αυστηρή επιτήρηση και με δεσμεύσεις λιτότητας που έχουν υπογραφεί έως το 2060.

Παρόλα αυτά, κάποιοι, αυτοί που έχουν ακόμη την εξουσία, συνεχίζουν και σήμερα το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά: να λένε ψέματα.

Ψέματα που προσβάλλουν ακόμη και την ελληνική μυθολογία, όπως φάνηκε και στην παράσταση του πρωθυπουργού στην Ιθάκη. Όμως, οι λωτοφάγοι δεν μένουν πια εδώ», συμπλήρωσε. Μάλιστα θέλησε να αποδομήσει και την επερχόμενη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. «Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας.

Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια – γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός παιδικών σταθμών, καθώς και ότι μπορεί να υπάρξει πραγματική μείωση της ανεργίας κατά 7 μονάδες μέσα στην πρώτη τριετία.

Στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο συνδυασμός της μείωσης φόρων και της έκρηξης επενδύσεων οδηγούν σε 600.000 νέες θέσεις εργασίας, επεσήμανε σημειώνοντας ότι καταργείται ο λεγόμενος «υπο-κατώτατος» μισθός, δηλαδή οι αμοιβές της ντροπής.

Επίσης, η Παιδεία απαλλάσσεται από τους νόμους Φίλη και Γαβρόγλου και μπαίνει σε νέα τροχιά, με την επαναφορά του κατώτατου ορίου εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων τμημάτων από ελληνικά ιδρύματα.

«Δεν είμαστε με τους αιώνιους φοιτητές και τους Καρανίκες που θεωρούν ‘χολέρα την καριέρα’. Ούτε με αυτούς που βαφτίζουν πανεπιστήμια τα ΤΕΙ με εισαγωγικό βαθμό ‘3’», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος και πριν την ομιλία του περπάτησε στην αγορά της Κορίνθου όπου και συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

ΔΚ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Είναι ακραία νεοφιλελεύθερος και ακραία υποκριτής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: