“Δεν ήταν λίγο αυτό που πέρασα αλλά είναι μέσα στη ζωή του ποδοσφαιριστή”, λέει ο Μάνταλος




Ο αρχηγός Πέτρος Μάνταλος εγκαινιάζει τα επίσημα Match Programme της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα 2018/19. Το τεύχος που θα μοιραστεί απόψε (21.30) στο ΟΑΚΑ φιλοξενεί εκτενή συνέντευξη του. Τα κυριότερα αποσπάσματα:

– «Μέχρι σήμερα ξεκινούσαμε για να διεκδικήσουμε και όχι για να… διατηρήσουμε! Διαφορετικό αλλά και πολύ όμορφο να ξεκινάμε ως πρωταθλητές! Από την άλλη πλευρά το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο. Δεν έχουμε εκπληρώσει τις φιλοδοξίες μας. Σαφώς και η αποστολή μας είναι πολύ πιο δύσκολη και έχουμε απόλυτη επίγνωση για αυτό. Ολοι γνωρίζουν ότι το να διατηρηθείς στην κορυφή είναι πολύ πιο δύσκολο από το να την κατακτήσεις για μία φορά. Και εμείς θέλουμε να διατηρηθούμε στην κορυφή».

– «Ο στόχος για εμάς είναι ξεκάθαρος. Θέλουμε το «back to back», ξεκινάμε για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, ξεκινάμε για να παραμείνουμε στην κορυφή, ξεκινάμε για να δείξουμε ότι παραμένουμε οι καλύτεροι. Αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο, δεν έχει κανένα νόημα να τα επαναλαμβάνουμε σε δηλώσεις. Εμείς από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα, έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα, έχουμε πλέον χτίσει μια διαφορετική νοοτροπία και είναι λογικό και εμείς να θέλουμε πάντα το κάτι παραπάνω».

– «Αυτό είναι κάτι που θα φανεί. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα παραμένει ανταγωνιστική, η ομάδα διαθέτει ποιότητα και πλέον έχουμε έναν καινούργιο προπονητή που είναι λογικό να θέλει να περάσει τη δική του φιλοσοφία όπως και δουλειά δική μας είναι να προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σε αυτό. Είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μπορεί να εμφανιστεί ακόμα καλύτερη, όπως και το ότι έχει σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε σχέση με όσα έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα στα ευρωπαϊκά ματς που έχει δώσει. Από εκεί και πέρα η εφετινή σεζόν θα είναι πολύ πιο απαιτητική, γιατί και ο κόσμος μας είδε αρκετά ωραία πράγματα σε Ελλάδα και Ευρώπη και το θεωρώ λογικό να περιμένει ακόμα περισσότερα πράγματα από εμάς εφέτος».

– «Δεν ήταν λίγο αυτό που πέρασα αλλά είναι μέσα στη ζωή του ποδοσφαιριστή. Δεν μπορείς να το σκέφτεσαι, δεν μπορείς να γυρίζεις πίσω, κάνεις την προσπάθειά σου και επιστρέφεις. Η ομάδα μου στάθηκε, μου έδειξε πόσο με υπολογίζει με την ανανέωση του συμβολαίου μου που ολοκληρώθηκε μετά τον τραυματισμό του και τώρα πλέον το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ζήσουμε στιγμές σαν τις περσινές, μετά από μια αξέχαστη και καταπληκτική χρονιά και για εμάς και για τους οπαδούς μας».

– «Σήμερα θα μπούμε στο γήπεδο με την ίδια όρεξη και την ίδια αποφασιστικότητα που είχαμε μέχρι τώρα. Και φυσικά με προσοχή σε όλα τα παιχνίδια αφού αυτή η προσήλωση στον στόχο και η συγκέντρωση σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά είναι το στοιχείο που έφερε την περσινή επιτυχία. Δεν μπορούμε τώρα να αλλάξουμε, ούτε να αλλοιωθούμε. Πρέπει να παραμείνουμε η ίδια ομάδα που παλεύει κάθε ματς, που δεν έχει το περιθώριο να υποτιμήσει κανέναν αντίπαλο, που δεν κλονίζεται από τις ατυχίες, που είναι έτοιμη και πάλι να θυσιαστεί από το μηδέν. Δεν έχουμε περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, γνωρίζουμε ότι κανένας δεν θα μας χαριστεί και ότι αντίθετα κάθε ομάδα έχει έξτρα κίνητρο όταν αντιμετωπίζει τον πρωταθλητή. Το ματς με τον ΠΑΣ είναι ανάμεσα σε δύο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, αλλά αυτό πρέπει να μας κάνει ακόμα πιο προσεκτικούς. Εχουμε έναν τίτλο να υπερασπιστούμε και πρέπει συνεχώς να αποδεικνύουμε ποιος είναι ο καλύτερος μέσα στο γήπεδο».

25/08/2018
14:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: