Προτεραιότητα μου είναι το US Open, δηλώνει ο Ρότζερ Φέντερερ




Ο Ρότζερ Φέντερερ είναι ο κορυφαίος μη Αμερικανός τενίστας σε κατακτήσεις τροπαίου στο Αμερικανικό όπεν. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές νικητής και μάλιστα συνεχόμενες, ωστόσο η τελευταία φορά που το κατέκτησε ήταν το 2008 και ήδη έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε. Μια ολόκληρη δεκαετία είναι πολύ μεγάλο διάστημα για τον 37χρονο Ελβετό, που μετρά πλέον 20 τίτλους Grand Slam και 98 τίτλους συνολικά στην Open era.
Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελευταίου Grand Slam της σεζόν, που αρχίζει αύριο (27/8), ο νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έκρυψε τον πόθο του να στεφθεί μετά από τόσα χρόνια και πάλι νικητής.

«Αυτό θα σήμαινε πολλά για μένα», δήλωσε με τρόπο σαφή και συνέχισε: «Φέτος το Αμερικανικό όπεν αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητά μου. Όχι ότι δεν ήταν και πέρυσι στις προτεραιότητες, αλλά ο μεγάλος περσινός στόχος ήταν το Γουίμπλεντον και τα κατάφερα. Τώρα, έφτασα ως τον τελικό στο Σινσινάτι (σ.σ. ηττήθηκε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς) και παρ’ όλο που εκεί μου βγήκε η κούραση, ωστόσο αυτό με βοήθησε στην προετοιμασία μου και νιώθω πλέον έτοιμος. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Θα αντιμετωπίσω με ξεχωριστό τρόπο το κάθε ματς και θα δούμε στο τέλος μέχρι πού θα με πάει».

Στον 1ο γύρο ο Ρότζερ Φέντερερ θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Ιάπωνα Γιοσιχίτο Νισιόκα, νο 177 στην παγκόσμια κατάταξη.

26/08/2018 11:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: