Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: Εγκαλεί τις ΗΠΑ επιστρέφοντας στα παλιά για τους Κούρδους




Την κατηγορία ότι οι ΗΠΑ προμηθεύουν τρομοκρατικές οργανώσεις με φορτηγά γεμάτα όπλα, εναντίον της Τουρκίας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες μπορούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα, αλλά με διαφορετική προσέγγιση από τις ΗΠΑ.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της Sabah.

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, είπε ότι η Τουρκία έχει πράξει όσα της αναλογούν για να διατηρήσει τις φιλικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις που στοχεύουν την Τουρκία προμηθεύοντας τες “με φορτηγά γεμάτα με όπλα.”

Η αναφορά Τσαβούσογλου έγινε για την Κουρδική Πολιτοφυλακή (YPG) την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση συνδεδεμένη με το PKK και για την οποία εγκαλεί την Ουάσινγκτον, ότι την θεωρεί σύμμαχο στον πόλεμο κατά του ISIS sτη Συρία, προμηθεύοντας με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

“Άλλοι ήταν οι λόγοι που προκάλεσαν την ένταση με την Ευρώπη, δεν ήταν μονομερής εχθρότητα από την πλευρά της Τουρκίας. Κανείς δεν μπορεί να σκεφθεί την Τουρκία εκτός Ευρώπης” είπε ο Τσαβούσογλου.

Με πληροφορίες από την Sabah

Ο Πενς επιτέθηκε στον Ερντογάν: Σταμάτα να δοκιμάζεις την αποφασιστικότητα του κ. Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: