Πως το WiFi και ο εντοπισμός θέσης του κινητού μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες (video)




Με ένα βίντεο που ανάρτησε η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ, δίνει οδηγίες στους χρήστες υπολογιστών και έξυπνων κινητών τηλεφώνων για την πιθανή παραβίαση απορρήτου, από το WiFi και το Bluetooth καθώς και την υπηρεσία εντοπισμού θέσης της συσκευής.

Στο βίντεο συντήνεται η απανεργοποίηση τόσο της υπηρεσίας ασύρματου δικτύου, όσο και του Bluetooth, όταν δεν είναι απολύτων απαραίτητα στον χρήστη, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από χάκερς για να αποκτήσουν πρόσβαση στις συσκευές αυτές.

Επίσης, στα πλαίσια των δικαιωμάτων των χρηστών ηλεκτρονικών συσκευών (υπολογιστής, laptop,tablet) η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει την απενεργοποίση -όταν δεν είναι απολύτως αναγκαία- της υπηρεσίας εντοπισμού θέσης της συσκευής, καθώς χρησιμοποιείται συνήθως από εταιρίες για την παροχή στοχευμένης διαφήμισης ανάλογα με την τοποθεσία του χρήση.

Αυτονόητο, αναφέρει η υπηρεσία είναι, πως ιδιαίτερα όταν απουσιάζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα από το σπίτι (διακοπές, επαγγελματικό ταξίδι κλπ) να αποφεύγεται η δήλωση της τοποθεσίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς η πληροφορία αυτή, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από επίδοξους διαρρήκτες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: