Πως ένας δημοσιογράφος εξευτέλισε ένα ηλίθιο Σουλτάνο: Η τίμια φωνή του Σενέρ Λεβέντ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Στην κατεχόμενη Κύπρο υπάρχει ένας δημοσιογράφος, ο οποίος δηλώνει Κύπριος και είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τουρκικής εισβολής και κατοχής. Τον λένε Σενέρ Λεβέντ. Είναι ένας ατρόμητος γραφιάς, ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Αφρίκα», η οποία είναι ορμητήριο αντίστασης στον ισλαμο-εθνικιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν έχει υποκύψει ποτέ σε κανένα πολιτικό ή στρατιωτικό ηγέτη της Τουρκίας. Είναι παθιασμένος υποστηρικτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ένας φανατικός Κύπριος, που δεν διακρίνει τους κατοίκους της Μεγαλονήσου σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους. Και πάνω απ’ όλα είναι ένας καθαρός άνθρωπος και δημοσιογράφος.

  • Αριστερός από τα γεννοφάσκια του, τίμιος υποστηρικτής της κοινωνικής δικαιοσύνης. Σπανίζουν στις μέρες μας τέτοιοι άνθρωποι.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να τον δικάσει διότι έγραψε για τα εγκλήματα του τουρκικού στρατού στην Αφρίν της Συρίας. Αυτή είναι η ψευτοδικαιολογία που εφηύρε το κατοχικό καθεστώς, το οποίο ελέγχεται πλήρως από την ισλαμική Τουρκία. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο αποφάσισε να τον δικάσει και βεβαίως να τον καταδικάσει ο Ερντογάν, είναι οι απόψεις του για το Κυπριακό. Πρέπει να σιγήσει η φωνή του, πρέπει να σωπάσει ο ενοχλητικός δημοσιογράφος, ο οποίος προκαλεί τεράστια ζημιά στην κατοχική δύναμη.

Ο Σενέρ είναι και εναντίον της θεωρίας του ισλαμο-εθνικισμού, που κυριαρχεί σήμερα στην Τουρκία. Το απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, ο Ερντογάν το έκανε …εξαγωγή και στην κατεχόμενη Κύπρο, όπου κτίζει ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή τζαμιά στον κόσμο. Ενώ όλοι σιωπούν, ακόμα και οι κομματάρχες της διχοτομημένης Κύπρου, ο δημοσιογράφος φωνάζει και καταγγέλλει. Έχει εξελιχθεί πλέον σε μεγάλη απειλή για την ισλαμική Τουρκία. Θα τολμήσω να γράψω ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εχθρός του Ερντογάν μετά τον Ιμάμη Γκιουλέν.

  • Είναι άμεση η ανάγκη να αποτραπεί η αποστολή του στην Τουρκία, ως «δώρο» στον Ερντογάν. Ο Σενέρ είναι υπερήφανος υπήκοος της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία οφείλει να τον προστατεύσει. Αλλά είναι και πολίτης ταυτόχρονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει υποχρέωση να τον βοηθήσει.

Ο δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ είναι μία τίμια δημοσιογραφική και εθνική φωνή. Και μακάρι να τον μιμηθούν όλοι στην Κύπρο και να προστατεύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.
ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΚΟΥΜΑ

Σιωπούν οι “προοδευτικοί” στη δίωξη των δημοσιογράφων: Προτιμούν τον Σουλτάνο Ταγίπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: