Οργή των Αμερικανών και για τον Χριστόδουλο Ξηρό: “Είναι διεθνής τρομοκράτης”, λένε…




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

«Διεθνής τρομοκράτης», με βάση την αμερικανική νομοθεσία, έχει χαρακτηριστεί ο Χριστόδουλος Ξηρός, μέλος της 17 Νοέμβρη, που ομολόγησε τη συμμετοχή του σε δολοφονικές ενέργειες στην Ελλάδα, σημειώνεται σε δήλωση εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την ιστοσελίδα μας Hellas Journal.

Με αφορμή τη μεταφορά του Ξηρού από τον Κορυδαλλό στις φυλακές της Χαλκίδας, το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών καταδικάζει τη χορήγηση αδειών ή τη μείωση των όρων φυλάκισης ή καταδίκης, καταδικασθέντων για τρομοκρατικές πράξεις.

Τονίστηκε σχετικά στην ιστοσελίδα μας:

  • «Έχουμε δει τα δημοσιεύματα στα μέσα ενημέρωσης ότι ο καταδικασθείς τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός έχει μεταφερθεί σε άλλη φυλακή. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον χαρακτήρισε ως Διεθνή Τρομοκράτη που υπόκειται στο νόμο Ε.Ο. 13224 του 2015 μετά τη διαφυγή του από τις φυλακές. Συνεχίζουμε να καταδικάζουμε τη χορήγηση αδειών ή τη μείωση των όρων φυλάκισης ή των όρων καταδίκης για τους καταδικασθέντες τρομοκράτες».

Στην ανακοίνωση γίνεται ξανά αναφορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα, επίσης καταδικασμένο για δολοφονίες Αμερικανών και Ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

  • «Έχουμε δει δημοσιεύματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ο καταδικασθείς τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε από φυλακή υψηλής ασφαλείας σε μια λεγόμενη “ανοικτή” φυλακή με ελαφρότερους περιορισμούς και τη δυνατότητα μείωσης της ποινής. Ο Κουφοντίνας καταδικάστηκε για 11 φόνους, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Δεν έδειξε καμία τύψη και εξακολουθεί να εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών για να ακολουθήσουν τα βήματά του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικρατεί θυμός για αυτές τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που αφορά Έλληνες τρομοκράτες και ήδη έχει διαμαρτυρηθεί στην Αθήνα, ζητώντας να γίνει σεβαστή η μνήμη των δολοφονημένων από την 17 Νοέμβρη.

Πληροφορηθήκαμε ότι ειδικά για την περίπτωση του Κουφοντίνα, οι Αμερικανοί «βγάζουν φωτιές» από την οργή τους, καθώς τον θεωρούν δολοφόνο μελών του αμερικανικού διπλωματικού σώματος.

Καταδικάζουμε τη μεταγωγή Κουφοντίνα, απαντά στην HJ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Είναι αμετανόητος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: