Οι βομβαρδισμοί της Τηλλυρίας απέτυχαν να καταργήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία




Οι άνανδροι βομβαρδισμοί της Τουρκίας στην περιοχή Τηλλυρίας τον Αύγουστο του 1964, έσπειραν το θάνατο και την καταστροφή, αλλά δεν κατάφεραν να κάμψουν το σθένος και την αγωνιστικότητα των Ελληνοκυπρίων και κυρίως απέτυχαν παταγωδώς να υλοποιήσουν τον πάγιο στόχο και κεντρικό άξονα της τουρκικής πολιτικής: την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) με αφορμή την μαύρη επέτειο των τουρκικών βομβαρδισμών στην Τηλληρία.

Στην ανακοίνωση προστίθενται τα εξής:

Η Τουρκία, από το 1960, λυσσαλέα επιδιώκει την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, γιατί γνωρίζει ότι η ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελεί ασπίδα προστασίας του Κυπριακού Ελληνισμού και το πιο ισχυρό όπλο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για δικαίωση.

Η Κυπριακή Δημοκρατία επέζησε και της τουρκικής ανταρσίας και των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας του 1964 και της τουρκικής εισβολής και των διαφόρων σχεδίων «λύσης», που προνοούσαν την κατάργηση της, αποδεικνύοντας ότι είναι ο βράχος, στον οποίο σταματούν όλες οι προσπάθειες τουρκοποίησης της Κύπρου.

Γι’ αυτό και ο βασικότερος πυλώνας της πολιτικής του Δημοκρατικού Κόμματος είναι η προστασία της οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γι’ αυτό και το Δημοκρατικό Κόμμα ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ λύση του κυπριακού, που δεν θα προνοεί ξεκάθαρα τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς, εθνοφρουρούς και πολίτες, οι οποίοι αντιστάθηκαν στην πολεμική μηχανή της Τουρκίας και έπεσαν μαχόμενοι, προασπιζόμενοι την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το καλύτερο μνημόσυνο για τους νεκρούς ήρωες μας, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα για απελευθέρωση της Κύπρου.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: