Οι Τούρκοι πάγωσαν την εφαρμογή των ΜΟΕ: Αντίδραση για το άσυλο σε “πραξικοπηματία”




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Με πάγωμα της εφαρμογής των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης απαντά το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την χορήγηση ασύλου σε έναν από του οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με την κρατική τουρκική τηλεόραση , το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε ως «παραδειγμα παντελούς έλλειψης διορατικότητας» την αποφαση για την χορήγηση ασύλου. Το τουρκικο ΥΠΕΘΑ και στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «δεν μπορει μπορεί να αναμένεται πρόοδος στην εφαρμογή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αν δεν ληφθούν αποφάσεις όσον αφορά τους πραξικοπηματίες τρομοκράτες σύμφωνες με το δίκαιο, τη Δημοκρατία και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες  πριν από την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, ο κ. Πάνος Καμμένος είχε ανακοινώσει το πάγωμα των στρατιωτικών ΜΟΕ με την Τουρκία. Μετα την απόφαση για την  αποφυλάκιση τους  ο ιδιος ο Υπουργός Άμυνας  ειχε ανακοινώσει ότι ξεπαγώνουν και πάλι τα ΜΟΕ  με την Τουρκία.

Η απόφαση αυτή του κ. Καμμένου καθως και η πρόσκληση του στον τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακαρ να επισκεφθεί την Ελλαδα, επρόκειτο περί κινήσεων καλης θέλησης μετα την αποφυλάκιση των δυο στρατιωτικών, στο πλαισιο του «ενθουσιασμού» που επικράτησε στο κυβερνητικό στρατόπεδο, χωρις να υπάρξει μια  ακριβής και πλήρης αποτίμηση της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά με δεδομένη την σοβούσα κρίση λόγω της υπόθεσης των οκτώ τούρκων αξιωματικών, που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα.

Κοινή ασπίδα ΗΠΑ, Ελλάδας και Αιγύπτου για τα κοιτάσματα του Αιγαίου: Τριεθνής ναυτική άσκηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: