Οι Τούρκοι μεταφέρουν την πίεση στο Αιγαίο: Εξακόσιες παραβιάσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο




Ρεπορτάζ: HELLAS JOURNAL

«Παραβιάσεις και παραβάσεις υπήρχαν πάντα και θα συνεχίσουν φυσικά να υπάρχουν, όμως όταν βλέπεις Αυγουστιάτικα να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, πάει να πει κάτι κι’ αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την ηθελημένη διατήρηση μιας έντασης η οποία φυσικά έχει πολλές παραμέτρους.»

Λόγια ενός «αναχαιτιστή» που καθημερινά επί πολλά χρόνια κυνηγούσε το λεγόμενο «άγνωστο ίχνος» που είχε εισέλθει παράνομα εντός του FIR Αθηνών και που ήρθε πολλές φορές στην ώρα έξι ενός τουρκικού μαχητικού, δείχνοντας έτσι πως δεν ήταν δυνατό να κάνει ότι ήθελε στο Αιγαίο.

Παρατηρήσεις Αξιωματικών που βλέπουν ότι η Άγκυρα παρά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εν τω μέσω του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου τόσο στα Μικρασιατικά παράλια όσο και τα Ελληνικά νησιά, συνεχίζει να βγάζει έναν εκνευρισμό προς το Αιγαίο το οποίο έχει να κάνει με μια σειρά γεγονότων.

Από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα ο ημερήσιος αριθμός παραβιάσεων έπεσε μονάχα τις ημέρες των Τουρκικών εκλογών και ξανά πριν λίγες ημέρες όταν τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές συνεχώς αυξάνονταν. Όμως αυτό ήταν παροδικό, λες και η χώρα μας σταμάτησε να θρηνεί τους νεκρούς της από την πύρινη λαίλαπα.

Ιούνιος και Ιούλιος ήταν ένας ακόμη «καυτός» μήνας στο αεροπορικό πεδίο καθώς μόνο αυτούς τους δυο μήνες οι παραβιάσεις έφτασαν τις 656, με 17 σκληρές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, φυσικά ο αριθμός των εμπλοκών δείχνει πως οι Τούρκοι απέφευγαν τα Ελληνικά μαχητικά τα οποία μόλις απογειώνοντας, τα τουρκικά έφευγαν στο όριο του FIR. Μόνο τον Ιούνιο είχαν σημειωθεί και 11 υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικό νησί-κατοικημένο ή μη- κι όλα αυτά από ένα σύνολο αεροσκαφών της Τουρκίας που έφτασε τα 287.

Τα γεράκια της Άγκυρας συνεχώς περνούσαν την λεπτή γραμμή του Ελληνικού Εναέριου χώρου κι αυτό μεταφράζεται από τους ίδιους τους ιπταμένους ως μια ακόμη ενέργεια εκνευρισμού που έχει να κάνει με τα όσα δύσκολα περνά η Τουρκία.
Τα όσα συμβαίνουν με την Αμερική δεν είναι λίγο για τους Τούρκους Αξιωματούχους που βλέπουν την Ελλάδα να έχει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με την υπερδύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών ενώ αυτοί, όσο και να το θέλουν, δεν είναι τόσο εύκολο μετά τις αποφάσεις Ερτογάν- Τσαβούσογλου και τις φιλορωσικές επενδύσεις.

Πάντως οι Έλληνες πιλότοι σημειώνουν ότι για τους ίδιους αυτή η καθημερινότητα των αναχαιτίσεων θα είναι το μήνυμα που πρέπει να λαμβάνουν συνεχώς όσοι επιβουλεύονται την Εθνική κυριαρχία της χώρας μας.

Οι Ειδικές Δυνάμεις σε πλήρη ετοιμότητα: Αδιάκοπες οι ασκήσεις σε όλη τη χώρα (photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: