Οι πολιτικοί δεν δικαιούνται να μιλούν: Η δική τους διαφθορά κατέστρεψε τον ελληνικό λαό




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Αν πιστέψει κανείς τους δανειστές-δυνάστες της Ελλάδας, η χώρα εξήλθε με επιτυχία των μνημονίων και της εποπτείας… Τέλος καλό, όλα καλά, μας είπαν, έριξαν και μία «προειδοποίηση» για να έχουν …ήσυχη τη συνείδησή τους!

Αν όμως πιστέψουμε την αντιπολίτευση, η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε πρόγραμμα και οδεύει στο τέταρτο μνημόνιο. Δεν έχουν καταλάβει προφανώς, πως μας βαρέθηκαν οι δανειστές μας…

  • Και οι μεν και οι δε ανήκουν σε ένα κόσμο παράλογο. Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον σε κανένα πρόγραμμα, αλλά ποιος αμφιβάλλει ότι είναι μία τραυματισμένη χώρα, με ένα πολύ ταλαιπωρημένο και πτωχευμένο λαό, ο οποίος δικαιολογημένα έχει χάσει την ελπίδα του.

Και την έχει χάσει προς όλους. Δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους, στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση. Και εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, θα δείξει την οργή του στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, και ας λένε ότι θέλουν οι δημοσκόποι για να πείθουν τους αφελείς κομματικούς μηχανισμούς, που τρέφονται από περίεργο χρήμα, αφού όλα σχεδόν τα κόμματα χρωστάνε της …Μιχαλούς.

Επειδή όλοι το κρύβουν, μετά το μνημόνιο ακολουθεί η μεταμνημονιακή εποχή. Την υπογραφή έβαλαν όλοι οι πολιτικοί που υπέγραψαν μνημόνια, μηδενός εξαιρουμένου. Άλλωστε, πως θα εξασφαλίσουν οι δανειστές την επιστροφή των δανεικών; Γι’ αυτό, εφηύραν το μεταμνημόνιο, για να τραβούν τα χαλινάρια όποτε οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί παρεκτρέπονται.

  • Η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, που χαρακτηρίστηκαν πολύ «επιτυχημένες ιστορίες», είχαν τεθεί και αυτές σε εποπτεία. Η Κύπρος βρίσκεται ακόμα σε μεταμνημονιακή περίοδο, και επειδή στην προεκλογική περίοδο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο υπουργός του των Οικονομικών, έκαναν διάφορες παγαποντιές, έφαγαν και κίτρινες κάρτες.

Όταν, λοιπόν, περνούν ακόμα ελέγχους χώρες που εξήλθαν στα 2-3 χρόνια από τα Μνημόνια, θα αφήσουν οι δανειστές ανεξέλεγκτους τους Έλληνες πολιτικούς, που στην πλειοψηφία τους βυθίστηκαν στη διαφθορά, και οι οποίοι έδεσαν στο άρμα των δανειστών, για οκτώ χρόνια και τρεις μήνες την Ελλάδα;. Δεν νομίζω…

Ας δούμε ξανά μερικά  γεγονότα:

  • Η Ελλάδα όντως εξήλθε των μνημονίων, διότι κήρυξαν τη λήξη οι δανειστές. Μας φλόμωσαν στις ανακοινώσεις από τις πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας. Ανακοινώσεις αγαλλίασης και χαράς, που για το λαό ΔΕΝ σημαίνουν τίποτα.

Ξεκίνησε πρώτος ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος παραδέχθηκε στο «Εθνος» της Κυριακής ότι δεν έδωσαν την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τον Μάιο του 2010 επειδή επηρεάζονταν άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Γερμανία, για να δώσουμε ένα παράδειγμα. Προχώρησε σε τέτοια ομολογία και δεν σχολίασε κανείς. Δεν συγκινήθηκαν ούτε οι αντίπαλοι των μνημονίων. Στο θέμα της αναδιάρθρωσης «εγκλημάτισε» ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Διότι εάν ζητούσε την αναδιάρθρωση και την έπαιρνε, αφού ήταν απαραίτητη προϋπόθεση που έθετε πάντα το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα δανειζόταν το πολύ 30 δισεκατομμύρια, αντί των 110 που πήρε, τα οποία έφτασαν το 2018 σε αριθμό που προκαλεί ίλιγγο.

Ακολούθησαν όλοι οι άλλοι εκπρόσωποι των δανειστών, εκτός -μέχρι της στιγμής- του ΔΝΤ και της Κριστίν Λαγκάρντ. Ύμνοι και απονομή ευσήμων με το τσουβάλι. Για να μας συγχαίρουν όλοι αυτοί και μάλιστα με τόση θέρμη κάτι δεν πάει καλά. Αυτό πιστεύω εγώ αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορώ να παραβλέψω ότι έγιναν προσπάθειες για να συγυριστεί η οικονομία, η οποία καταστράφηκε από τους διεφθαρμένους Έλληνες πολιτικούς. Αν μπήκαν τα πράγματα στη θέση τους, είναι μία άλλη υπόθεση. Οι πολιτικοί έχουν πάρει διαζύγιο από την αλήθεια.

  • Οι ζωές των Ελλήνων δεν πρόκειται να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ζημιά που προκάλεσαν οι Έλληνες πολιτικοί είναι τεράστια. Για μένα, η μαζική έξοδος των νέων ανθρώπων σε ξένες χώρες, είναι το χειρότερο έγκλημα των πολιτικών. Χάθηκαν δύο γενιές και δεν υπερβάλλω. Στην πραγματικότητα επηρεάστηκε και μία τρίτη γενιά Ελληνοπαίδων, οι σημερινοί έφηβοι, οι οποίοι θα ζήσουν μία ταραγμένη δεκαπενταετία. Ας ελπίσουμε ότι θα σταθούν πιο τυχεροί.

Παλαιότερα, επιρρίπταμε τις ευθύνες στους Αμερικανούς και γενικά τους ξένους για τα βάσανα της Ελλάδας. Από τούτη την ιστοσελίδα λέμε πάντα αλήθειες. Οι Αμερικανοί ταλαιπώρησαν την Ελλάδα. Ανέβασαν και κατέβασαν κυβερνήσεις, μας έκαναν και πραξικοπήματα, μας έστειλαν και τους Τούρκους στην Κύπρο, και όποιος δεν το παραδέχεται ή προσπαθεί να το αμφισβητήσει, είναι βλάκας.

Όμως, η οικονομική κρίση είναι δημιούργημα των Ελλήνων πολιτικών. Κανενός άλλου. Δεν φταίνε οι ξένοι. Η διαφθορά και το πελατειακό κράτος που έστησαν ήταν οι αιτίες για την φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού. Έγιναν απίστευτες αθλιότητες και αλητείες. Και για όλα τιμωρήθηκε μόνο ο Άκης ο Τσοχατζόπουλος. Η πλειοψηφία των πολιτικών έκαναν τα ίδια, να μην πω χειρότερα.

  • Το δυστύχημα είναι ότι δεν θα τιμωρηθούν ποτέ επειδή φροντίζουν να αλληλοκαλύπτονται.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε χθες στην Ιθάκη, σε μεγάλο βαθμό, τις παθογένειες της Ελλάδας. Αλλά δεν είπε ονόματα. Κακώς. Μέχρι τις εκλογές ο χρόνος δεν είναι και λίγος. Πρέπει να βρει τρόπο να τιμωρήσει όσους πόνεσαν το λαό, ανάμεσά τους και δικούς του ανθρώπους και φίλους. Δεν γνωρίζει τους διεφθαρμένους πολιτικούς; Ασφαλώς τους γνωρίζει… Δεν γνωρίζει τους επιχειρηματίες με τα θαλασσοδάνεια; Σίγουρα τους ξέρει. Αλλά προφανώς φοβάται και να δράσει…

Ναι, αλλά έτσι δουλειά δεν γίνεται. Αν δεν συνετιστούμε θα έρθει η ώρα που θα μιμηθούμε σε όλα την Αργεντινή, αλλά και την Τουρκία, η οποία οδηγείται και πάλι στην αγκαλιά των δανειστών του ΔΝΤ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Στη ζωή υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων: Οι δανειστές με τα πιστόλια και οι Έλληνες που σκάβουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: