Οι ΗΠΑ ετοίμαζαν προβοκάτσια με χημική επίθεση για να πλήξουν τον Άσαντ, ισχυρίζονται οι Ρώσοι




Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν νέες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, προσθέτοντας πως παραστρατιωτικοί ετοίμαζαν επίθεση με χημικά όπλα με στόχο να βάλουν στο στόχαστρο τη Δαμασκό και να δημιουργήσουν το υπόβαθρο για επιθέσεις, αναφέρει το Russia Today.

Η επίθεση με τα χημικά θα χρησιμοποιείτο ως το υπόβαθρο για τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία ώστε να πλήξουν με αεροσκάφη τους Συριακούς στόχους, τόνισε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΕΘΑ, στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το αμερικανικό πλοίο “The Sullivans” βρίσκεται ήδη εδώ και μερικές ημέρες στον Περσικό Κόλπο.

Το συγκεκριμένο πλοίο φέρει 56 πυραύλους Κρουζ, ενώ σύμφωνα με τους Ρώσους ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό των ΗΠΑ έχει ήδη προσγειωθεί στην βάση Αλ Ουντέιτ των ΗΑΕ και φέρει άλλους 24 πυραύλους παρόμοιου τύπου.

Οι προβοκάτσιες ετοιμάζονταν από ισλαμιστές του Μετώπου Αλ Νούσρα) στην περιοχή του Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.
Με στόχο να γίνει η επίθεση περίπου οκτώ κάνιστρα με χλώριο μεταφέρθηκαν σε ένα χωριό κοντά στη Τζισρ αλ Σουγκούρ, μια πόλη που βρίσκεται στα χέρια των τρομοκρατών. Μια ξεχωριστή ομάδα παραστρατιωτικών, προετοιμασμένη από την ιδιωτική βρετανική εταιρεία ασφαλείας «Olive», έχει φτάσει ήδη στην περιοχή. Η ομάδα θα έμπαινε στην περιοχή ως εθελοντές της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» και θα προσομοίωνε μια επιχείρηση διάσωσης που θα περιελάμβανε και πολίτες που είχαν τραυματιστεί από την επίθεση , σύμφωνα πάντα με τον Ρώσο αξιωματούχο.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως οι πρόσφατες αναφορές του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, πως δεν αποκλείεται βομβαρδισμός στη Συρία, μπορεί να μεταφραστεί ως έμμεση επιβεβαίωση τέτοιων βομβαρδισμών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον έναντι νέων ριψοκίνδυνων κινήσεων στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο RIA Novosti. Ο ίδιος Ρώσος αξιωματούχος τόνισε πως οι ΗΠΑ επιχειρούν την αποσταθεροποίηση της Συρίας και τη η δημιουργία υποβάθρου για αλλαγή καθεστώτος στη Δαμασκό.

Πηγή: RussiaToday

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: