Αν δραπετεύσει ο Κουφοντίνας; Χρειάζονται πειστικές εξηγήσεις για το “Κορυδαλλός-Tours”




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας επιθυμεί να αποδράσει. Πιθανόν και να το είχε ήδη κάνει, αν ήταν αυτός ο στόχος του, στη διάρκεια των διαδοχικών «ολιγοήμερων αδειών» που του δόθηκαν. Το πρόβλημα είναι όμως ότι αν τελικά αλλάξει γνώμη και το αποφασίσει, όπως θα εξαφανιστεί ο ίδιος, έτσι θα πρέπει να εξαφανιστεί και ο Αλέξης Τσίπρας από την χώρα.

  • Αυτή τη φορά η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν θα τον σώσει. Ειδικά ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης που φαίνεται να απολαμβάνει προνομιακές σχέσεις με τρομοκράτες και αντι-εξουσιαστές, ενθαρρύνοντας κιόλας φαινόμενα…ήπιας αντικρατικής πάλης!

Προσωπικά έχω ξαναγράψει ότι η παλαιότερη γενιά αριστερών τρομοκρατών και ειδικότερα η οργάνωση «17 Nοέμβρη» έχει μία σημαντική ποιοτική διαφορά από το νεότερο κύμα της αντιεξουσιαστικής ένοπλης βίας που κατευθύνεται τυφλά, προς οποιονδήποτε ή οτιδήποτε «συμβολίζει την εξουσία».

Σήμερα οι στόχοι δεν προσωποποιούνται. Ούτε υπάρχει ιδεολογικό περίβλημα για την επιλογή τους. Μπορεί να την πληρώσει οποιοσδήποτε φοράει στολή, νεαρός αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ακόμη και ένας απλός φαντάρος ή κάποιος που έτυχε να κάθεται πίσω από το λάθος γραφείο δημόσιας υπηρεσίας.

Αυτό το ανεξέλεγκτο αντικρατικό μένος που συνορεύει με τον χώρο του κοινού χουλιγκανισμού και δεν επιδέχεται ούτε στοιχειώδη ιδεολογική επίστρωση, είναι ασφαλώς αποτέλεσμα της διαχρονικής όσμωσης των τρομοκρατών με άλλους βαρυποινίτες, ντόπιους και ξένους στο…κολέγιο του Κορυδαλλού.

  • Αυτοί οι τελευταίοι μεταλαμπάδευσαν στους νεαρότερους των τρομοκρατών την αγριότητα της τυφλής αντι-αστυνομικής βίας που δεν κάνει διάκριση σε πρόσωπα, βαθμούς και ειδικότητες.

Υπό μία έννοια επομένως ο διαχωρισμός των τρομοκρατών και ειδικά αυτών της νεότερης γενιάς από τους σκληρούς ποινικούς στα σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, θα είχε κάποιο νόημα. Όμως αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πρόσφατη μετακίνηση του Κουφοντίνα, καθώς και του Χριστόδουλου Ξηρού.

  • Ουδείς αντιλαμβάνεται, πέραν των όσων λίγων τις αποφασίζουν, τι νόημα έχουν αυτές οι αποσπασματικές…«μετατάξεις» και τι ακριβώς θα μπορούσε να συμβεί, αν κάποιος από αυτούς αποφασίσει να επιχειρήσει μια θεαματική απόδραση. Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο λοιπόν να δοθούν σαφείς απαντήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Κοντονή και όχι αόριστες δικαιολογίες περί…οργανικής αναδιαρθρώσεως στην φυλακή Κορυδαλλού.

Αν ήθελε πραγματική αναδιοργάνωση του σωφρονιστικού συστήματος η κυβέρνηση θα άρχιζε με το ξήλωμα των κυκλωμάτων που έχουν καταστήσει το μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας, φυλακή πολλών ταχυτήτων για πατρίκιους και πληβείους, ακόμη και με πρόνοιες…σωφρονιστικού τουρισμού και όποιον διαθέτει τα μέσα ή την…εύνοια.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Καταδικαστέα η αυθαίρετη δόμηση, αλλά φταίνε όλοι: Ποιος είναι ο κορυφαίος σκοπευτής;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: