Ο Τσίπρας είναι υπερασπιστής των ισχυρών και όχι των αδύναμων, ισχυρίζεται ο Κικίλιας




Απογοητευτική χαρακτήρισε την εικόνα του ανασχηματισμού ο Βασίλης Κικίλιας εκφράζοντας την εκτίμηση πως ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ ενός κόμματος που δεν υφίσταται και μιας κυβέρνησης που δεν δουλεύει. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL o τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η τοποθέτηση του κ. Σκουρλέτη στην θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν συμβιβασμού και επιβλήθηκε από τις τάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας ήθελε να βάλει σε αυτή τη θέση κάποιον προεδρικό σύντροφό του, αλλά δεν το κατάφερε. Ο κ. Σκουρλέτης θέτει πλέον υποψηφιότητα να είναι εκ των διεκδικητών της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, εάν και εφόσον το αποτέλεσμα θα είναι τόσο απογοητευτικό που ο κ. Τσίπρας δε θα μπορεί να σταθεί» δήλωσε ο κ. Κικίλιας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως ανδρώθηκε πολιτικά μέσα στην κρίση και τα μνημόνια γιατί ευαγγελίστηκε το νέο και το άφθαρτο. «Με αυτό τον ανασχηματισμό, μόνο αυτό δεν υπηρετείται» είπε προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι «όμηρος του κόμματός του και των επιλογών που έκανε στο παρελθόν». Αναφορικά δε με τα ανοίγματα στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως ο πρωθυπουργός δείχνει με τις πραγματικές πολιτικές του πού το πάει.

«Έχουμε έναν πρωθυπουργό που έχει υπερφορολογήσει και έχει δεσμεύσει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα για πολλά χρόνια, ενώ στην καθημερινότητα οι πολίτες δεν αισθάνονται ασφαλείς» είπε προσθέτοντας πως οι εκλογές δεν θα είναι περίπατος και πως υπάρχει σκεπτικισμός στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη ημέρα των εκλογών. «Όποιος καταλαβαίνει τι γίνεται στη χώρα, καταλαβαίνει και τη ζημιά που έχουν υποστεί η μεσαία τάξη και η ελληνική οικογένεια. Όσο καθυστερούν οι εκλογές και η χώρα σέρνεται, αυξάνεται ο προβληματισμός για το τι θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη» ανέφερε και προσέθεσε πως «όποτε και να γίνουν όμως οι εκλογές, στη συνείδηση του κόσμου ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που κορόιδεψε τους Έλληνες, που υποσχέθηκε πάρα πολλά και εφάρμοσε τα ακριβώς αντίθετα».

Σημειώνοντας ότι οι ρεαλιστικές λύσεις περνούν μέσα από αποτελεσματικές πολιτικές, ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Η βασική δομική μας διαφορά είναι ότι εμείς πιστεύουμε στην πάση θυσία μείωση της φορολογίας έναντι της υπερφορολόγησης των πάντων που εφαρμόζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Το εφάρμοσε μονομερώς η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, μειώνοντας το ΦΠΑ, το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, τις ασφαλιστικές εισφορές και πέτυχε, πείθοντας τους δανειστές μας ότι μπορεί να φέρει τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα για την οικονομία μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν και είναι πολύ φειδωλός προεκλογικά, το πιστεύει και το λέει προς όλες τις κατευθύνσεις»..

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα πως διορίζει την κομματική του πελατεία προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα «άρρωστο» Δημόσιο. «Με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ευνοούνται οι ισχυροί. Δεν είναι τυχαίο ότι επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, οι ισχυροί του χρήματος που καταδικάζονται από τη Δικαιοσύνη, βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον από τις φυλακές. Ο κ. Τσίπρας δεν είναι ο υπερασπιστής των αδυνάμων. Είναι αυτός ο οποίος ενισχύει, στηρίζει και υποθάλπει το παλιό, το φθαρμένο, αυτό που μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΚ

29/08/2018
13:27
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: