Ο Σπάικ Λι ευελπιστεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να δει τη νέα του ταινία “BlacKkKlansman”




Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι δήλωσε ότι θα ήθελε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να δει τη νέα του ταινία “BlacKkKlansman”, που αναφέρεται με παθιασμένο αν και κάποιες φορές χιουμοριστικό τρόπο στην εξέλιξη του φυλετικού ζητήματος στις ΗΠΑ στη διάρκεια των δεκαετιών.

Η ταινία “BlacKkKlansman” βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός Αφροαμερικανού ντετέκτιβ ο οποίος τη δεκαετία του 1970 διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν και βγαίνει στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες σήμερα.

Ο Λι δήλωσε ότι επέλεξε τη σημερινή ημέρα για την κυκλοφορία της ταινία του προκειμένου να συμπίπτει με την πρώτη επέτειο των βίαιων συγκρούσεων που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το 2017 μεταξύ λευκών εθνικιστών και αντιφασιστών διαδηλωτών στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκε μία νεαρή γυναίκα.

Πέρυσι ο Τραμπ είχε δεχθεί σφοδρές επικρίσεις όταν επέρριψε την ευθύνη για τα βίαια επεισόδια και στις δύο πλευρές, ενώ στην ταινία του Λι περιλαμβάνεται βίντεο από τις διαδηλώσεις αυτές.

«Θέλω ο τύπος στον Λευκό Οίκο να την δει. Δεν λέω όμως το όνομά του», επεσήμανε ο Αφροαμερικανός σκηνοθέτης στο Reuters Television από το Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες όπου έγινε την Τετάρτη η πρεμιέρα της ταινίας.

«Όταν είδα τη φρικτή, εγχώρια, δημιουργημένη στις ΗΠΑ τρομοκρατία ήξερα αμέσως ότι ήθελα να το κάνω», πρόσθεσε αναφερόμενος στα γεγονότα στο Σάρλοτσβιλ.

Ο Τόφερ Γκρέις, που υποδύεται τον επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν τη δεκαετία του 1970, τον Ντέιβιντ Ντιουκ, όπως και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές της ταινίας και όλοι οι συνεργάτες του Λι εντυπωσιάστηκαν από το πόσο επίκαιρο ήταν το θέμα της.

«Δυστυχώς γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη κάθε δευτερόλεπτο που περνά. Η ταινία δεν θα έπρεπε να είναι πιο επίκαιρη τώρα από την εποχή στην οποία εκτυλίσσεται, αλλά δυστυχώς είναι», σχολίασε ο Γκρέις.

 

10/08/2018 09:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Λος Άντζελες, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: