Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στις συνόδους κορυφής της Ασίας τον Νοέμβριο




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα παραστεί στις περιφερειακές συνόδους κορυφής της Ασίας, που πρόκειται να διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη και την Παπούα-Νέα Γουινέα τον Νοέμβριο και θα στείλει στη θέση του τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Τραμπ είχε προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) και στη Διάσκεψη Κορυφής Ανατολικής Ασίας στη Σιγκαπούρη, καθώς και στο φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού που θα φιλοξενηθεί στην Παπούα-Νέα Γουινέα. Πέρσι τον Νοέμβριο είχε παραστεί στις συνόδους αυτές.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Πενς να τον εκπροσωπήσει και να επισημάνει “το όραμα των Ηνωμένων Πολιτειών για μια ελεύθερη και ανοιχτή (περιοχή) που θα βασίζεται στον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας, του κράτους δικαίου και των αρχών του ελεύθερου, δίκου και αμοιβαίου εμπορίου”.
Ο πρόεδρος Τραμπ θα βρίσκεται στις 11 Νοεμβρίου στο Παρίσι για τους εορτασμούς της συμπλήρωσης ενός αιώνα από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Θα επισκεφθεί επίσης την Ιρλανδία ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα θα πάει στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Μπουένος Άιρες και κατόπιν θα βρεθεί στην Κολομβία όπου θα έχει συνομιλίες για θέματα ασφάλειας, καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών και άλλα περιφερειακά θέματα.

31/08/2018 23:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: