Ο Μουσταφά Ακιντζί, ζητά με θράσος ρόλο για το ψευδοκράτος εντός της διεθνούς κοινότητας




Είναι δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων να αποτελούν μέρος της διεθνούς κοινότητας είπε ο κατοχικός “ψευτο-πρόεδρος” Μουσταφά Ακιντζί σε ομιλία του στο Φεστιβάλ Σταφυλιού στην κατεχόμενη Γαλάτεια, που άρχισε χθες.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ακιντζί είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των Τουρκοκυπρίων η συμμετοχή τους σε διεθνείς αθλητικές, λαογραφικές, διοργανώσεις και δικαίωμα είναι και η συμμετοχή στην διεθνή διπλωματική σκηνή του ψευδοκράτους.

Οι Τουρκοκύπριοι για χρόνια υποφέρουν από τα «εμπάργκο», σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη ο οποίος συνέχισε λέγοντας ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας για την απόκτηση των δικαιωμάτων αυτών και αυτό θα γίνει με εντατικές διπλωματικές εργασίες.

Σε ομιλία του ο κατοχικός “ψευτο-πρωθυπουργός” Τουφάν Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση του ψευδοκράτους λέγοντας ότι υπάρχει ανισότητα μεταξύ των εισαγωγών και εξαγωγών και ότι 20% των νέων είναι άνεργοι.

Ενώ οι εξαγωγές του ψευδοκράτους φτάνουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως οι εισαγωγές ξεπερνούν το ένα 1,7 δισ. δολάρια είπε ο Ερχιουρμάν αναφέροντας ακόμα ότι, μόνο το 22% των εργαζομένων στον τουριστικό τομέα και 41% στον ιδιωτικό τομέα γενικότερα είναι Τουρκοκύπριοι.

ΚΥΠΕ – Tζουλιάνα Βιολάρη
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
06/08/2018 15:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: