O Κώστας Συμεωνίδης θα διασχίσει με την σανίδα του το Αιγαίο, για φιλανθρωπικό σκοπό




Έτοιμος να διασχίσει με τη σανίδα του το Αιγαίο για φιλανθρωπικό σκοπό, δηλώνει στο ΚΥΠΕ
ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 12/08/2018 16:06
Απολαμβάνοντας τον ήλιο και τον παφλασμό των κυμάτων στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας, στη Λεμεσό, ο προπονητής κωπηλασίας Κώστας Συμεωνίδης ξεκουράζεται λίγα 24ωρα πριν τη μεγαλύτερη πρόκληση που ο ίδιος έθεσε ποτέ στον εαυτό του, να διανύσει την απόσταση από τη Μύκονο μέχρι τη Λεμεσό, κάνοντας όρθια σανιδοκωπηλασία.

Ένα εγχείρημα που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με σύνθημα “Κωπηλατώ για τη ζωή, κωπηλατώ για τα παιδιά”. Ο Συμεωνίδης ανυπομονεί να ξεκινήσει, αφενός γιατί δηλώνει ερωτευμένος με τη θάλασσα και τις προκλήσεις της, και αφετέρου γιατί η όλη προσπάθεια έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα από τις χορηγίες και τις εισφορές του κοινού θα διατεθούν στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα.

Αύριο ο Κώστας Συμεωνίδης θα βρίσκεται στη Μύκονο, καθώς την Πέμπτη θα ξεκινήσει την υπερπροσπάθεια του να διανύσει, μέσα σε δέκα μέρες, 850 χιλιόμετρα με τη σανίδα του, και να γράψει ένα ακόμη φιλανθρωπικό κατόρθωμα στο προσωπικό του καλεντάρι.

Ο 41χρονος προπονητής κωπηλασίας, είχε ξεκινήσει το φιλανθρωπικό του ταξίδι το 2013, μαζί με το φίλο του, Νίκο Καραλή, διανύοντας απόσταση 80 χιλιομέτρων από την Πάφο ως τη Λεμεσό. Τότε κατάφεραν να συγκεντρώσουν 13.900 ευρώ για τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.

Το 2014 ολοκλήρωσε με επιτυχία μια διαδρομή 400 χιλιομέτρων, από το Καστελόριζο στη Λεμεσό, συγκεντρώνοντας 35 χιλιάδες ευρώ για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής, ενώ το ίδιο ποσό συγκεντρώθηκε για το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής και το 2016, όταν κατάφερε να διανύσει απόσταση 700 χιλιομέτρων, από το Βάι της Κρήτης, στη Λεμεσό.

Στην παραλία της Αγίας Βαρβάρας, όπου διατηρεί σχολή όρθιας σανιδοκωπηλασίας (SUP) και windsurfing, ο Κώστας Συμεωνίδης μίλησε στο ΚΥΠΕ λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο, δηλώνοντας έτοιμος και ανυπόμονος να δει τί θα του επιφυλάξει η θάλασσα και τα μελτέμια του Αιγαίου.

“Πρώτη φορά νομίζω είμαι τόσο ανυπόμονος, επειδή θέλω να δω τί γίνεται στο Αιγαίο και απ` ότι
βλέπω τα προγνωστικά, θα έχει αρκετό άνεμο και κύμα”, μας λέει, και προσθέτει: “είναι αυτό που περιμένω ν` αντιμετωπίσω, το πόσο δύσκολο θα είναι, θα το δούμε στην πορεία”.

Η προπόνηση του διακόπηκε απότομα στις 14 Ιουλίου, για δέκα μέρες, καθώς υπέστη θλάση κοιλιακών, ωστόσο κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία ένα εντατικό πρόγραμμα προπόνησης εννέα συνεχόμενων ωρών, κάνοντας επτάμισι ώρες κουπί και μιάμιση ώρα ποδήλατο.

Την ίδια ώρα προσπαθεί ν` αυξήσει το βάρος του με 2-3 κιλά πριν το ταξίδι του στο Αιγαίο, αφού αναμένει να χάσει περίπου 7 με 8 κιλά, όσα περίπου έχασε πριν από δυο χρόνια που ολοκλήρωνε τη διαδρομή από την Κρήτη, ωστόσο αυτή τη φορά ο δείκτης δυσκολίας έχει ανεβεί αισθητά, καθώς στο ίδιο χρονικό πλαίσιο θα πρέπει να διανύσει 150 επιπρόσθετα χιλιόμετρα.

Όπως μας εξηγεί, τις πρώτες τρεις μέρες θα τον συνοδεύει ένα φουσκωτό με την ομάδα του και, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να κοιμηθεί σε αυτό, θα πρέπει να κατευθύνεται το βράδυ προς το κοντινότερο του νησί.

“Ευελπιστώ το βράδυ της 3ης μέρας να είμαι στη Ρόδο, όπου από εκεί θα με συνοδεύσει ένα ιστιοφόρο”, δηλώνει ο Κώστας Συμεωνίδης, υποδεικνύοντας πως κατά μέσο όρο θα πρέπει να διανύει απόσταση 85 χιλιομέτρων την ημέρα, για να μπορέσει να υλοποιήσει το στόχο του. “Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τη θάλασσα, τον άνεμο, θα προσπαθήσω να κάνω περισσότερα χιλιόμετρα τις πρώτες μέρες”, συμπληρώνει.

Στην Κύπρο αναμένεται να φτάσει στις 24 Αυγούστου. Θα τον συνοδεύσουν από τη θάλασσα της Πάφου μέχρι την παραλία της Αγίας Βαρβάρας, στη Λεμεσό, συναθλητές και μαθητές του, ενώ θα τον υποδεχθεί το κοινό, οι χορηγοί του, καθώς και εκπρόσωποι του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής και του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος.

Με την ευκαιρία της νέας μεγάλης επιτυχίας του παγκόσμιου πρωταθλητή μας στην ιστιοπλοΐα, Παύλου Κοντίδη και ως παλιός προπονητής του, ο Κώστας μας αναφέρει ότι “ο Παύλος ήταν πάντα αφοσιωμένος και πειθαρχημένος και πάντα είχε πείσμα για να κερδίσει πράγματα που κάποιοι θεωρούσαν ακατόρθωτα. Μπράβο του και συγχαρητήρια που κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα, το αξίζει”.

Πριν μας αποχαιρετήσει, ο Κώστας Συμεωνίδης ανεβαίνει στη σανίδα του και κατευθύνεται με τους μαθητές του στο απέραντο γαλάζιο. Δίνουμε ραντεβού για τις 24 Αύγουστου στο ίδιο σημείο “Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος”.


ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 12/08/2018 16:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: