Ο Ερντογάν “βλέπει” αμερικανική συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας: “Δεν θα υποκύψουμε”…




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Συνωμοσία εναντίον της Τουρκίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της, Ταγίπ Ερντογάν τις επιθέσεις από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες -όπως ισχυρίζεται- έχουν στόχο να εκβιάσουν τη χώρα και το λαό της.

Ο κ. Ερντογάν έκανε δηλώσεις για τρίτη μέρα σήμερα, κατηγορώντας για όλα τα προβλήματά του την Αμερική. Ο τουρκικός λαός, είπε, δεν πρόκειται να υποκύψει και η Τουρκία θα απαντήσει στην αμερικανική συνωμοσία.

Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν έγιναν λίγο πριν εκπνεύσει το αμερικανικό τελεσίγραφο για απελευθέρωση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και άλλων Αμερικανών υπηκόων που είναι φυλακισμένοι σε τουρκικές φυλακές, αν και σήμερα τα άλλαξε και είπε ότι το τελεσίγραφο τέθηκε την περασμένη Τετάρτη.

“Θα αποχαιρετήσουμε”, τόνισε, “όσους θυσιάζουν τη στρατηγική εταιρική σχέση και τη συμμαχία τους με μια χώρα 81 εκατομμυρίων ανθρώπων στο βωμό των σχέσεών τους με τρομοκρατικές οργανώσεις”.

Το αμερικανικό τελεσίγραφο, δημοσιοποίησε χθες ο ίδιος ο κ. Ερντογάν. Το τελεσίγραφο παραδόθηκε στην τουρκική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Τετάρτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Σύμφωνα με πληροφορίες η τουρκική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε ότι η Αμερική θα προχωρήσει σε πιο σκληρές κυρώσεις εάν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς, τόνισαν διπλωματικές πηγές που αναμένουν τις κυρώσεις το συντομότερο, όπως είπαν. Ο κ. Ερντογάν έχει απορρίψει από χθες επίσημα και δημόσια το αμερικανικό τελεσίγραφο.

Ο κ. Ερντογάν είπε στους οπαδούς του, που παραληρούσαν, στην Τραπεζούντα, ότι θα αντιδράσει και για την επιβολή υψηλότατων δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου και κάλεσε τους πολίτες που έχουν δολάρια και ευρώ τα μετατρέψουν αμέσως σε τουρκικές λίρες.

“Θα απαντήσουμε”, είπε, “σε εκείνους που ξεκίνησαν τον εμπορικό πόλεμο σε ολόκληρο τον κόσμο και συμπεριέλαβαν την Τουρκία σε αυτό, επιλέγοντας νέες συμμαχίες, νέες αγορές. Εκείνοι που πιστεύουν ότι η Τουρκία αποτελείται μόνο από μια στενή περιοχή, θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν συμβαίνει αυτό σε κάθε βήμα που κάνουν “.

“Είναι μια επιχείρηση εναντίον της Τουρκίας”, είπε. “Στόχος της είναι να αναγκάσει την Τουρκία να παραδοθεί σε κάθε τομέα από τη χρηματοδότηση στην πολιτική, να κάνει την Τουρκία και το τουρκικό έθνος να γονατίσουν”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Είδαμε το παιχνίδι σας και σας προκαλούμε”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη διακύμανση της τουρκικής λίρας έναντι του δολαρίου.

ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ: Το τελεσίγραφο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ο ίδιος ο Τούρκος πρέοδρος, μιλώντας κατά την διάρκεια της περιοδείας του, στις πόλεις της Μαύρης Θάλασσας που επλήγησαν από πλημμύρες.

Μπροστά στα πλήθη των φανατικών οπαδών του, ο Ταγίπ Ερντογάν, είπε τα εξής:

  • “Θέλουν από εμάς να τον απελευθερώσουμε (σ.σ τον πάστορα Μπράνσον) μέχρι τις 6 αύριο (σήμερα Κυριακή) το απόγευμα, χρησιμοποιώντας απειλές”.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε και την απάντηση στο αμερικανικό τελεσίγραφο και μάλιστα δημόσια. Είπε:

  • “Εμείς απλώς γονατίζουμε ενώπιον του Θεού. Θα είναι λάθος να προσπαθήσουν να τιμωρήσουν την Τουρκία για έναν ιερέα. Απευθύνομαι πάλι στις ΗΠΑ: Είναι ντροπή, αλλάζετε έναν στρατηγικό εταίρο του ΝΑΤΟ με έναν πάστορα. Θα κάνουμε ότι απαιτεί η (τουρκική) Δικαιοσύνη».

Με το μήνυμα του αυτό απέρριψε δημόσια το αμερικανικό τελεσίγραφο, οπότε πλέον απομένει να πληροφορηθούμε τη νέα κίνηση των Αμερικανών εναντίον της Τουρκίας.

Πρόσθεσε:

  • «Εδώ είναι Τουρκία. Δεν είναι μια χώρα που την κάνει ό,τι θέλει ο καθένας. Νομίζουν ότι θα καταστρέψουν την Τουρκία έτσι εύκολα μέσω του νομίσματος. Αυτά είναι «τρίχες» για την Τουρκία. H Toυρκία δεν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους πολιορκίες πρώτη φορά. Όσοι υποτιμούν την Τουρκία, φυσικά και θα πληρώσουν το τίμημα. Όποιος τα βάζει με αυτό το έθνος, στο τέλος θα βρεθεί με μπελάδες», πρόσθεσε ενώ τον χειροκροτούσε το πλήθος.

Ο Ερντογάν απέρριψε το τελεσίγραφο του Τραμπ: Γονατίζουμε μόνο μπροστά στο Θεό(!), δήλωσε…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: