Ο Αναστασιάδης κήρυξε την έναρξη των Παγκόσμιων Αγώνων Ιστιοπλοΐας, στη Λεμεσό

Την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοϊας, που αρχίζει στη Λεμεσό, χαιρέτησε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ, Σ. ΚΟΝΙΩΤΗΣ
Τη διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών της, δικαιώνοντας τις προσδοκίες τους, έδωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κηρύσσοντας την έναρξη των ναυτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων “Ιωαννίδεια 2018” και των Παγκόσμιων Αγώνων Ιστιοπλοΐας, που φιλοξενεί στη Λεμεσό ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου (ΝΟΑ).

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε τον ηρωισμό του Αρχιπλοιάρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, που έχασε τη ζωή του στην τραγική έκρηξη στο Μαρί και στον οποίον είναι αφιερωμένα τα “Ιωαννίδεια”, ενώ συνεχάρη τον ΝΟΑ που φέτος κατάφερε να εντάξει σε αυτά διεθνούς εμβέλειας διοργανώσεις, του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Optimist και του Μεσογειακού και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανοιχτής Θάλασσας, όπως και του Μεσογειακού Πρωταθλήματος Optimist και του Διεθνούς Αγώνα Κύπρου- Ισραήλ.

Αυτή η γιορτή της ιστιοπλοΐας, συνέχισε, συνδεδεμένη με έντονο αγωνιστικό ενδιαφέρον, έχει προσελκύσει στη Λεμεσό, μία πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τη ναυτιλία, πληθώρα διεθνών συμμετοχών και κορυφαίων αθλητών που αναμένεται να χαρίσουν στους λάτρεις του ναυταθλητισμού και όχι μόνο, ένα μοναδικό θέαμα.

“Παράλληλα, αναδεικνύοντας τις φυσικές ομορφιές της πατρίδας μας, τις ιδανικές παροχές φιλοξενίας και τα προνόμια των κυπριακών θαλασσών, οι εκδηλώσεις αποτελούν σημαντικό μοχλό προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος, αποδεικνύοντας ότι ο τόπος μας είναι σε θέση να υποδέχεται επιτυχώς επισκέπτες µε ειδικό ενδιαφέρον για τον αθλητισμό”, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Υπέδειξε δε ότι, η δραστηριότητα που αναπτύσσει διαχρονικά ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τα αθλητικά ιδεώδη και το ολυμπιακό πνεύμα “είναι εξέχουσας σημασίας και ενισχύει τη δική μας στρατηγική προσέγγιση να καταστεί ο αθλητισμός εργαλείο για καλλιέργεια συνειδήσεων με αρχές και αξίες”.

Ενισχύει επίσης, σημείωσε, τις δράσεις που το κράτος αναπτύσσει για τη στήριξη του αθλητισμού κορυφής και φέροντος παράδειγμα τις επιτυχίες του παγκόσμιου πρωταθλητή μας στην ιστιοπλοϊα, Παύλου Κοντίδη αλλά και διακρίσεις άλλων αθλητών μας, διαβεβαίωσε ότι “ως Πολιτεία θα βρισκόμαστε στο πλευρό των αθλητών μας δικαιώνοντας τις προσδοκίες τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως, μέσα από τους σχεδιασμούς και τις στρατηγικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση “και έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τον αθλητή, στοχεύουμε ακριβώς στην ουσιαστική προαγωγή και στήριξη του κυπριακού αθλητισμού, ανταποκρινόμενοι με πράξεις στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες, απαιτήσεις και προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κάθε αθλητής στην πορεία προς την επιτυχία”.

Καλωσορίζοντας εξάλλου στην αγγλική γλώσσα τους ξένους αθλητές και τις ομάδες τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ευχήθηκε όπως σύντομα, ο Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου, μπορέσει να φιλοξενήσει τέτοιου είδους εκδηλώσεις, στη θάλασσα της Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 28/08/2018 23:02

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal