«Μπήκα στην κούρσα για να κερδίσω», δήλωσε η “ασημένια” Ελληνίδα, Μαρία Μπελιμπασάκη




Χαρούμενη αλλά και αρκετά συγκινημένη εμφανίστηκε η Μαρία Μπελιμπασάκη μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου, το οποίο συνδύασε με νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (50.45).

«Προσπάθησα πολύ. Αισθανόμουν καλά πριν τον αγώνα και μπήκα για να κερδίσω. Πάλεψα όπως κάνω σε όλες τις κούρσες μου. Στα τελευταία μέρα έχασα το βηματισμό μου κι έπεσα. Όλη τη χρονιά οι εμφανίσεις μου έδειχναν ότι θα τα κατάφερνα εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενη”.

Συνέχισε λέγοντας τα εξής:

“Ευχαριστώ τον προπονητή μου Κώστα Ηλία, τους γονείς μου που είναι και οι… χορηγοί μου, το ιατρικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ που με βοήθησαν αποφασιστικά σε έναν τραυματισμό τον οποίο είχα, ευχαριστώ όλους. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία. Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, ο κόσμος υποφέρει».

— Τα συγχαρητήριά του στην Μαρία Μπελιμπασάκη για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στον τελικό του αγώνα 400 μέτρων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Βερολίνο εξέφρασε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια, όχι μόνο για τη μεγάλη σας επιτυχία και την αντίστοιχη εξαιρετική επίδοσή σας, αλλά και διότι με τον συγκλονιστικό σας αγώνα αποδείξατε διεθνώς τι σημαίνει Ελληνική Ψυχή», αναφέρει η ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία.

Maria Belibasaki of Greece celebrates after placing second in the women’s 400m final at the Athletics 2018 European Championships in Berlin, Germany, 11 August 2018. EPA, FELIPE TRUEBA

Το χρυσό η Σβιέτι-Έρσετικ

Το ασημένιο μετάλλιο με 50.45 κατέκτησε η Μαρία Μπελισμπασάκη στον τελικό των 400μ κατά την 5η ημέρα των αγώνων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου ανδρών – γυναικών στο Βερολίνο (7-12/8).

Η αθλήτριά μας σημείωσε παράλληλα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, αφού το προηγούμενο ήταν της Φανής Χαλκιά με 50.56 από τις 12 Σεπτεμβρίου 2004 σε μίτινγκ στο Βερολίνο και κατέκτησε το 5ο ελληνικό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

  • Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 με επίσης εθνικό ρεκόρ.

Το μετάλλιο της Μπελισμπασάκη ήταν το 2ο ασημένιο στο Βερολίνο μετά αυτό της Νικόλ Κυριακοπούλου, ενώ τα χρυσά έχουν κατακτήσει οι Μίλτος Τεντόγλου, Κατερίνα Στεφανίδη και Βούλα Παπαχρήστου.

Τα αποτελέσματα στον τελικό

1.Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) 50.41

2.Μαρία Μπελιμπασάκη (Ελλάδα) 50.45

3.Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) 50.77

4.Λάβιαλ Νίελσεν (Βρετανία) 51.21

5.Ίγκα Μπάουμγκαρτ (Πολωνία) 51.24

6.Άγκνε Σέρκσνιενε (Λιθουανία) 51.42

7.Φλοριά Γκουεϊ (Γαλλία) 51.57

8.Μαντιεά Γκαφούρ (Ολλανδία) 51.57

“Ασημένια” η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 400μ στο Βερολίνο, σπάζοντας το Πανελλήνιο ρεκόρ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: