Μικρή υποχώρηση του δολαρίου για δεύτερη μέρα μετά τη δυσαρέσκεια Τραμπ για την FED

File Photo : Traders work on the floor of the New York Stock Exchange at the Opening Bell in New York. EPA, JUSTIN LANE
Τα επικριτικά σχόλια του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την πολιτική της κεντρικής τράπεζας της χώρας (Fed), καθήλωσαν ορισμένες μετοχές σήμερα, ενώ το δολάρια υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Reuters, ο Τραμπ δήλωσε αργά τη Δευτέρα ότι δεν είναι ενθουσιασμένος με τη Fed υπό την ηγεσία του Τζερόμ Πάουελ, τον οποίο διόρισε ο ίδιος, για τις αυξήσεις των επιτοκίων της, ενώ σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να κάνει περισσότερα για να τον βοηθήσει να τονώσει την οικονομία.

Ο δείκτης της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι μεγάλων νομισμάτων υποχώρησε 0,35% σήμερα και συνολικά υποχωρεί 1,2% τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,3% πριν λίγο, ενώ ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, ο οποίος ωφελείται από την ισχύ του δολαρίου καθώς μεγάλο μέρος των εσόδων των εταιρειών του προέρχονται από τις ΗΠΑ, υποχωρούσε 0,2%.

Οι Αμερικανοί πρόεδροι επέκριναν σπάνια τη Fed στις τελευταίες δεκαετίες, επειδή η ανεξαρτησία της θεωρείται σημαντική για την οικονομική σταθερότητα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
21/08/2018 13:34

Ο Τραμπ χτύπησε την τουρκική λίρα εν μέσω αργίας: Νέα υποχώρηση έναντι του δολαρίου


Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: