Μία κυβέρνηση ψυχωτική και μία αντιπολίτευση νευρωτική: Η χώρα “απέραντο φρενοκομείο”




Γράφει ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Τις τελευταίες ημέρες εδραιώνεται όλο και περισσότερο η εκτίμηση ότι το πολιτικό σύστημα -κυβέρνηση, αντιπολίτευση και λοιπά κόμματα- νοσεί. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι δεν το γνωρίζει. Αντίθετα υπάρχει η ψευδαίσθηση στο μυαλό τους ότι όλα είναι καλώς καμωμένα, ότι οι ενέργειές τους είναι σωστές και επιβεβλημένες.

Υπάρχει μια ορολογία για αυτή την κατάσταση του μυαλού. Ονομάζεται “κοινωνιοπάθεια”. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αν ήταν ανθρώπινος οργανισμός θα είχαν άμεσα την ανάγκη ψυχιατρικής υποστήριξης. Αν παρατηρήσει κανείς τις ενέργειες και τις αντιδράσεις τους στη μεγαλύτερη τραγωδία που έχει χτυπήσει τη χώρα μπορεί να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια έλλειψη ενσυναίσθησης και παντελής αδιαφορία απέναντι στο “σωστό και το λάθος”.

Η αντιπαράθεση, οι επιθέσεις και τα χτυπήματα την ώρα της εθνικής τραγωδίας δίνουν την εικόνα από ένα τσούρμο παριών που σπεύδουν στο πεδίο της μάχης, σκυλεύοντας πάνω στα πτώματα. Χτυπιούνται ποιος θα είναι αυτός που θα έχει τα περισσότερα κέρδη σαν να δείχνουν ότι αδιαφορούν για τον πόνο την αγωνία και το θάνατο που τους περιβάλλει. Όλα στο μικροκομματικό βωμό του κέρδους. Άστοχες και άκαιρες δηλώσεις συναγωνίζονται η μία την άλλη σε αμετροέπεια και ιδιοτέλεια.

Δείχνουν ότι είναι δυσλειτουργικοί οργανισμοί που φέρονται καταστροφικά παραβλέποντας τα δικαιώματα, τις επιθυμίες και τα συναισθήματα των άλλων. Από τις “θολωμένες” δηλώσεις του υπουργού Πολάκη μέχρι τις υπερφίαλες  κατηγορίες του Άδωνι Γεωργιάδη, αν ο Τσίπρας την ώρα της σύσκεψης γνώριζε αν υπήρχαν νεκροί.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας να παραποιηθούν γεγονότα ή να παρουσιαστούν μέσα από ένα παραμορφωτικό φακό  με στόχο μόνο την εξαπάτηση τρίτων. Κινητοποιούμενοι από μια υπέρμετρη εγωπάθεια και ένα παρεξηγημένο αίσθημα υπεροχής καταφεύγουν σε ακατάπαυστη τάση επιδειξιομανίας επιδεικνύοντας μια πρωτοφανή ασέβεια για τον πόνο εκατοντάδων οικογενειών.

Κυβέρνηση αλλά και αντιπολίτευση εμφανίζονται σα να μην έχουν συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και ούτε το σεβασμό που πρέπει να δείξουν στα εκατοντάδες θύματα. Οι πράξεις τους και οι ενέργειές τους,  τηρουμένων των αναλογιών των ευθυνών τους,  αποδεικνύουν την κατάσταση ενός μυαλού που αδυνατεί να αντιληφθεί τα αίτια για τα λάθος αποτελέσματα και ταυτόχρονα επιδεικνύει μια άρνηση να διορθωθεί η συμπεριφορά αλλά και όλα εκείνα τα στραβά που προκαλούν τις αρνητικές επιπτώσεις.

Το πολιτικό σώμα της χώρας πάσχει από μια αντικοινωνική διαταραχή, όπως σαφώς αυτή ορίζεται από τις ιατρικές ενδείξεις και τα συμπτώματα του “κοινωνιοπαθούς” που  αναφέρει η βιβλιογραφία:

  • Αγνοεί το σωστό και το λάθος
  • Επιμένει σε  ψέματα και εξαπατά για την εκμετάλλευση άλλων
  • Επιδεικνύει αναισθησία, κυνικότητα ,αλαζονεία και ασέβεια προς τους άλλους
  • Χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να χειραγωγεί τους άλλους επιδιώκοντας  προσωπικό κέρδος
  • Παραβιάζει επανειλημμένα τα δικαιώματα των άλλων μέσω εκφοβισμού αλλά και ατιμωρησίας
  • Παρορμητικότητα ή αδυναμία προγραμματισμού
  • Εχθρότητα,  επιθετικότητα ή βία
  • Έλλειψη ενσυναίσθησης για τους άλλους και η έλλειψη τύψης για τη βλάβη τρίτων
  • Περιττό ρίσκο ή επικίνδυνη συμπεριφορά χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ασφάλεια του εαυτού ή άλλων
  • Αδυναμία να εξετάσει τις αρνητικές συνέπειες της συμπεριφοράς του  ή να μάθει από αυτές
    Ανευθυνότητα και μη εκπλήρωση των επαγγελματικών ή οικονομικών υποχρεώσεων

Η φονική  πυρκαγιά απέδειξε ότι έχουμε μία κυβέρνηση ψυχωτική γιατί εξαιτίας της αδυναμίας της να διαχειριστεί τα προβλήματα της κάνει τους άλλους να υποφέρουν. Και μια αντιπολιτευση νευρωτική, που έχοντας εμμονική στοχοπροσήλωση χάνει το μέτρο και τον ορθολογισμό.

Η μοναδική λύση είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία και μια τέτοια σε αυτούς τους δύσκολους και τραγικούς καιρούς είναι η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου βασισμένη σε προγραμματικές συμφωνίες, που θα βγάλουν αυτόν τον τόπο από το φρενοκομείο που είναι καταδικασμένος να ζει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Αν δραπετεύσει ο Κουφοντίνας; Χρειάζονται πειστικές εξηγήσεις για το “Κορυδαλλός-Tours”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: