Μαινόμενος Τσαβούσογλου σε πλήθος οπαδών: Ο θάνατος της Αμερικής πλησιάζει σύντομα




Τορπίλη στις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας από τον πρώην αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Χακάν Τσαβούσογλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ απείλησε σε ανοικτή ομιλία προς οπαδούς του πως ” ο θάνατος της Αμερικής πλησιάζει σύντομα” και πως η χώρα δεν φοβάται το δολάριο.

Μαινόμενος σε ομιλία για το Κουρμπαν Μπαϊράμ σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet είπε:

“Τα κράτη, όπως οι άνθρωποι, γεννιούνται, μεγαλώνουν και πεθαίνουν. Αμερική, γεννήθηκες, μεγάλωσες, και ο θάνατός σου πλησιάζει” ενώ αιτιολόγησε την πρόβλεψη λέγοντας:

“Τα αποδεικτικά στοιχεία για το θάνατο της Αμερικής περιλαμβάνουν το αποτυχημένο σχέδιο των ΗΠΑ για την υποστήριξη των Κούρδων ανταρτών στη Συρία, καθώς και την αποτυχία του να σταματήσει την Τουρκία να αγοράσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας από τη Ρωσία”.

Συμπλήρωσε δε την ομιλία στο ακροατήριο:

“Αυτό το έθνος δεν φοβάται το δολάριο, αυτό το έθνος δεν φοβήθηκε στοίβες από τεθωρακισμένα ή στοίβες από σίδηρο» υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «με την ευλογία του Θεού θα το ξεπεράσουμε. Αυτή η αύξηση του δολαρίου είναι εντελώς τεχνητή”.

Με τις σχέσεις των ΗΠΑ και της Τουρκίας να μοιάζουν με τεντωμένο σχοινί έτοιμο να σπάσει, καθώς η Άγκυρα αρνείται να απελευθερώσει τον πάστορα Μπράνσον, όπως έχει ζητήσει ο πρόεδρος Τραμπ, το εσωτερικό ακροατήριο συνεχίζει να βομβαρδίζεται με ιαχές πολέμου και νίκης, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν να απορροφήσει την σοβαρή κρίση στην οποία βρίσκεται η τουρκική Οικονομία.

Πηγή:cumhuriyet.com.tr

Οι Τούρκοι πάγωσαν την εφαρμογή των ΜΟΕ: Αντίδραση για το άσυλο σε “πραξικοπηματία”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: