Μα πόσο ανόητοι είναι; Η Κυπριακή Δημοκρατία διευκόλυνε να γίνει μία εκδήλωση μίσους…




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το ρεπορτάζ, με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν, στις εκδηλώσεις στον θύλακα των Κοκκίνων συμμετείχαν περίπου 1.131 Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με 61 μικρά λεωφορεία με τη συνοδεία ασθενοφόρου μέσω του οδοφράγματος του Λιμνίτη. Δηλαδή, πέρασαν όπως και κάθε χρόνο μέσα από τις ελεύθερες περιοχές.

Οι διευκολύνσεις αυτές προσφέρονται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Παράλληλα, διά θαλάσσης, με σκάφη, στον κόλπο των Κοκκίνων μέσω Κερύνειας έφτασαν οι υπόλοιποι Τουρκοκύπριοι, ενώ στη θαλάσσια περιοχή κατέπλευσαν ένα επιβατικό πλοίο και επτά άλλα μικρά σκάφη.

Όπως έχει μεταδοθεί στην περιοχή προσγειώθηκαν και δύο στρατιωτικά ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν τον κατοχικό ηγέτη και άλλους παράγοντες του κατοχικού καθεστώτος.

Για να αντιμετωπίσουμε όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται κάθε χρόνο στη σωστή του διάσταση και όχι σε αυτή που ενδεχομένως να έδινε ένα γλωσσάρι ή μια επιδοτούμενη επαναπροσεγγιστική εκδήλωση, είναι πως η Κυπριακή Δημοκρατία διευκολύνει τη συμμετοχή σε μια εκδήλωση μίσους.

  • Διευκολύνει τη συμμετοχή Τουρκοκυπρίων σε μια εκδήλωση για να γιορταστεί η επέτειος των τουρκικών βομβαρδισμών στην περιοχή της Τυλληρίας, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αμάχων αλλά και εθνοφρουρών.

Γιορτάζουν για τους βομβαρδισμούς και το θάνατο που σκόρπισαν. Και την ίδια ώρα, σπεύδουν να διατυπώσουν και την… ετοιμότητά τους για να επανέλθουν στις συνομιλίες.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν νομιμοποιείται ποσώς να προσφέρει διευκολύνσεις για να γίνουν πανηγύρια και εκδηλώσεις, να τιμηθεί μια ενέργεια υπονόμευσης της. Αυτές οι διευκολύνσεις δεν προάγουν τη συνεργασία και δεν ρίχνουν γέφυρες συνεννόησης. Προσφέρουν πεδίο για περαιτέρω καλλιέργεια του μίσους.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Κανένας εφησυχασμός: Ο κίνδυνος για Λεβέντ και Οσμάν και τα γλωσσάρια του εξευμενισμού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: