Κυρώσεις της Αμερικής στην Τουρκία: Ισχυρό χτύπημα εναντίον των ανθρώπων του Ερντογάν




Ο Υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών ανέλαβε σήμερα δράση με στόχο τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Αμπντουλχάιτ Γκιούλ και τον Υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου, οι οποίοι διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικούς ρόλους στους οργανισμούς που είναι υπεύθυνοι για τη σύλληψη και την κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι εν λόγω αξιωματούχοι λειτουργούν ως ηγέτες των οργανώσεων της τουρκικής κυβέρνησης που είναι υπεύθυνες για την εφαρμογή των σοβαρών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εν λόγω υπουργοί εμπλέκονται σε σοβαρές καταχρήσεις ή διαφθορά.

Στο “σημείο μηδέν” οι σχέσεις της Τουρκίας και της Αμερικής: Ο Τραμπ ετοιμάζει κυρώσεις

“Η άδικη κράτηση του Πάστορα Μπράνσον και η συνεχιζόμενη δίωξη από Τούρκους αξιωματούχους είναι απλά απαράδεκτες”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. “Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει καταστήσει με σαφήνεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν από την Τουρκία να τον απελευθερώσει αμέσως.”

Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον υπήρξε θύμα άδικης κράτησης από την κυβέρνηση της Τουρκίας. Συνελήφθη στη Σμύρνη, τον Οκτώβριο του 2016 και με απουσία αποδεικτικών στοιχείων προσπάθησαν να στηρίξουν τις κατηγορίες εναντίον του.

Ως γνωστόν, κατηγορήθηκε ότι βοήθησε ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και συγκέντρωσε εμπιστευτικές κυβερνητικές πληροφορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία.

Ως επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας, ο Γκιούλ είναι ο ηγέτης μιας οντότητας που έχει ασκήσει, ή των οποίων τα μέλη έχουν ασκήσει, σοβαρή κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Τουρκίας, ο Σόλιλου είναι ο ηγέτης μιας οντότητας που έχει ασκήσει, ή των οποίων τα μέλη έχουν ασκήσει, σοβαρή κατάχρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, κάθε ιδιοκτησία του Υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας και του Υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας εντός της δικαιοδοσίας των ΗΠΑ είναι αποκλεισμένη και οι Αμερικανοί πολίτες απαγορεύεται γενικά να συμμετέχουν σε συναλλαγές μαζί τους.

ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

US Sanctions Turkish Officials with Leading Roles in Unjust Detention of U.S. Pastor Brunson

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: