Κυρώσεις ΗΠΑ, Συρία και Ουκρανία στην ατζέντα της συνάντησης Πούτιν με Μέρκελ

File Photo: Ο Ρώσος Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος στο Σότσι, 15 Μαΐου 2018 – Πήγη: Ρωσική Προεδρία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ στις συνομιλίες που θα έχουν στις 18 Αυγούστου στο Βερολίνο προτίθενται να την κατάσταση που διαμορφώνεται με τις αμερικανικές κυρώσεις, η κατάσταση στην Συρία και την Ουκρανία, καθώς και ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Το Σάββατο ο Πούτιν θα βρίσκεται στο Βερολίνο , όπου θα έχει συνομιλίες με την καγκελάριο Μέρκελ και θα κάνουν δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Απαντώντας σε ερώτηση, αν οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν τις νέες αμερικανικές κυρώσεις μεταξύ των οποίων και αυτές που θίγουν τις γερμανικές εταιρείες, ο Πεσκόφ είπε, «θα τις συζητήσουν, προφανώς θα τις συζητήσουν». «Εκτός των άλλων, φυσικά θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν τις διμερείς εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, ζητήματα κατασκευής μεγάλων διεθνών έργων και έχω υπ’ όψιν μου τον αγωγό Nord Stream -2 και άλλα ζητήματα τα οποία θα θεωρήσουν ότι πρέπει να συζητήσουν» κατέληξε ο Πεσκόφ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
14/08/2018 15:02

Επέκρινε τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας της Τουρκίας και του Ιράν ο Λαβρόφ: Μονομερείς ενέργειες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal