Κύμα βίας το Σαββατοκύριακο στο Σικάγο: 5 νεκροί, 11χρονος μεταξύ των τραυματιών




Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους συνολικά 45 που επλήγησαν από σφαίρες σε ένα κύμα βίας που σημειώθηκε από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο Σικάγο των ΗΠΑ, το οποίο η αστυνομία χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτο».

Ένα παιδί 11 ετών είναι μεταξύ των τραυματιών. Κάποιοι από τους πυροβολισμούς ήταν «στοχευμένοι» και είχαν σχέση με διαμάχες μεταξύ αντίπαλων συμμοριών, εξήγησε ο Φρεντ Ουόλερ αξιωματούχος της αστυνομίας του Σικάγο, ενώ άλλοι ήταν εντελώς «τυχαίοι».

Η αστυνομία επεσήμανε ότι στόχος των ενόπλων ήταν ένα πάρτι, μια συγκέντρωση έπειτα από κηδεία και άλλοι χώροι όπου ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι.

Το 2016 το ποσοστό των ανθρωποκτονιών στο Σικάγο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Ουόλερ, από την αρχή του έτους τα περιστατικά πυροβολισμών έχουν μειωθεί κατά 30% και ο αριθμός των ανθρωποκτονιών κατά 25%.

Εξάλλου πρόσθεσε ότι έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 5.500 παράνομα όπλα που βρέθηκαν στους δρόμους του Σικάγο και οι αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειές τους για να βελτιώσουν την κατάσταση ασφαλείας.

«Σε καμία περίπτωση τα στατιστικά αυτά στοιχεία δεν δείχνουν ότι έχουμε νικήσει», τόνισε ο Ουόλερ και πρόσθεσε ότι η αστυνομία συνεργάζεται με τις άλλες υπηρεσίες διατήρησης της τάξης για να καταπολεμηθεί η βία των συμμοριών.

«Υπόσχομαι ότι δεν θα ηττηθούμε», κατέληξε.

06/08/2018 10:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: