Καταγγελίες για ευνοϊκές ρυθμίσεις δανείων από τη Συνεργατική, στην ερευνητική επιτροπή




«Πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο» έτυχε ευνοϊκής ρύθμισης προβληματικού δανείου, ανέφερε σε κατάθεσή του στην ερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό (Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα) το πρώην μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού, Άδωνις Πηγασίου.

Στην κατάθεσή του στην επιτροπή που έχει λάβει εντολή να ερευνήσει και αποκαλύψει τα αίτια της κατάρρευσης της τράπεζας, κ. Πηγασίου είπε ότι ο ίδιος διαφωνούσε με αυτού του είδους τις ρυθμίσεις. Περαιτέρω ανέφερε ότι η Κεντρική Τράπεζα θεωρούσε ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν είχε επιχειρηματική λογική.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Γιώργος Αρέστη κάλεσε τον κ. Πηγασίου να κατονομάσει το «πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο» στο οποίο έκανε αναφορά, αλλά ο ίδιος προτίμησε να δώσει το όνομα σε σημείωμά του και ως εκ τούτου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε.

Επίσης δεν αναφέρθηκε κατά πόσο η διευθέτηση έγινε πριν από την κρατικοποίηση της τράπεζας στο τέλος του 2012 ή μετά.

Σήμερα κατέθεσαν επίσης άλλα δύο πρώην μέλη της Επιτροπείας του Συνεργατισμού, η Σουζάνα Πογιατζή και Θανάσης Σταύρου. Οπως είπαν, παραιτήθηκαν γιατί θεωρούσαν ότι η διακυβέρνηση της τράπεζας ήταν κακή και γιατί δεν διέβλεπαν να υπάρχει δυνατότητα αλλαγών στο συνεργατικό κίνημα.

Η ερευνητική επιτροπή διέκοψε σήμερα τις εργασίες της για το Δεκαπενταύγουστο και θα τις συνεχίσει στις 23 Αυγούστου, οπότε θα καταθέσουν ο γενικός ελεγκτής και ο χρηματοοικονομικός επίτροπος.

07/08/2018 17:35
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Βικέτου
Λευκωσία, Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: