Κανένα πρόβλημα με την επάρκεια σε ηλεκτρικό ρεύμα, δηλώνουν οι υπεύθυνοι διαχείρισης




Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρισμού, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου Γιώργος Ασιήκαλης, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι το σύστημα παρακολουθείται καθημερινά και δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για τη ζήτηση του ηλεκτρισμού ο Εκπρόσωπος Τύπου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου Γιώργος Ασιήκαλης ανέφερε ότι «όσον αφορά τον ηλεκτρισμό, λόγω των θερμοκρασιών που δεν είναι σε υπερβολικά επίπεδα δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα».

«Τα επίπεδα ζήτησης μπορώ να πω ότι είναι χαμηλότερα από πέρσι», είπε, προσθέτοντας ότι «είμαστε πολύ άνετοι θα έλεγα με τα δεδομένα τα σημερινά».

Εκτίμησε ότι «οι 40 βαθμοί που προβλέπονται σήμερα δεν θα μας οδηγήσουν πάνω από 1000 mw». Πέρσι στις 3 Ιουλίου, ανέφερε ο κ. Ασιήκαλης είχαμε 1095mw ζήτηση με θερμοκρασία 44,6 βαθμούς στις κεντρικές πεδιάδες. Τώρα, πρόσθεσε, «είμαστε πολύ μακριά από αυτές τις θερμοκρασίες».

Σε ερώτηση αν προβλέπεται ότι έτσι θα συνεχιστεί η κατάσταση και κατά τη διάρκεια του Αυγούστου απάντησε ότι «αυτό δεν μπορώ να το πω».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «και να ανέβει η θερμοκρασία τον Αύγουστο σε τέτοια επίπεδα, δηλαδή 44 -45 βαθμούς, εφόσον οι επόμενες τρεις εβδομάδες θα είναι περίοδος αδειών, με κλειστά καταστήματα, κλειστές βιομηχανίες, δεν αναμένεται η ζήτηση να είναι υπερβολική».

Σε ερώτηση για την αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρισμού από την τουριστική βιομηχανία ο κ. Ασιήκαλης ανέφερε ότι «θα έλεγα ότι η τουριστική βιομηχανία συνεχίζει με τον ίδιο ρυθμό τουλάχιστον εδώ και ένα μήνα».

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα επάρκειας. Είμαστε στο πράσινο θα έλεγα», είπε.

Όλα είναι ομαλά, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ότι «το σύστημα μας το παρακολουθούμε καθημερινά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
02/08/2018 11:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: