Καλά στην υγεία τους οι μετανάστες που βρέθηκαν σε περιοχή με κροκόδειλους στην Αυστραλία

File Photo: Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις κροκοδείλων στην περιοχή αυτή της Ινδονησίας.EPA, JEFFREY ARGUEDAS
Σώοι και ασφαλείς εντοπίσθηκαν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε βιετναμέζικο πλοίο το οποίο προσάραξε στη βόρεια Αυστραλια, σε μία περιοχή γεμάτη κροκόδειλους και φίδια, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας και αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει οτι οι επιβαίνοντες του πλοίου εξαφανίσθηακν μέσα στο τροπικό δάσος κοντά στο ποταμό Ντεντρί, βόρεια της Πολιτείας του Κουίνσλαντ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το σκάφος κατευθυνόταν στην περιοχή Noah Beach, προκειμένου να λάβει οδηγίες απο άλλα μέλη μίας οργάνωσης λαθρεμπορίου κοντά στο Σίδνεϊ.

Μέχρι στιγμής η ακτοφυλακή που περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα δεν έχει επιβεβαιώσει οτι έχουν βρεθεί όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντούτον επισήμανε οτι το σκάφος το οποίο βρέθηκε μισοβυθισμένο, ερχόταν από το Βιετνάμ και πρόκειται για το πρώτο σκάφος με αιτούντες άσυλο που κατάφερε να προσεγγίσει το έδαφος της Αυστραλίας από το 2014. Κατέστησε επίσης σαφές οτι οι επιβαίνοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία έχει προκαλέσει την μήνι πολλών διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει, που την κατηγορούν οτι παρότι πλούσια χώρα γυρίζει τη πλάτη σε ευάλωτους ανθρώπους. Οι αρχές της χώρας απαγορεύουν ρητά την είσοδο στην Αυστραλία στους αιτούντες άσυλο, ακόμα σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται. Η κυβέρνηση το μόνο που τους παράσχει είναι η δυνατότητα να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα ή να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα προσωρινά κέντρα κράτησης σημειώνονται κρούσματα κατάχρησης εξουσίας από τις αρχές, περιπτώσεις κατάθλιψης, ακόμα και αυτοκτονίες.

28/08/2018 16:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP
Σίδνεϊ, Αυστραλία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: