Η τραγωδία, δεν τελείωσε: Θα πορευόμαστε στον ίδιο Γολγοθά της λιτότητας και της εποπτείας




Του Δρ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ

Πάνε οκτώ χρόνια και κάτι μήνες από τότε που ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου άλλως ΓΑΠ, ανακοίνωνε, με διάγγελμα του (από το Καστελόριζο παρακαλώ), την παράδοση της Ελλάδας στην παγκόσμια κυβέρνηση (φανατικός θιασώτης της ο ίδιος) και στα αρπακτικά της τρόικα.

Αφού ο ΓΑΠ χαμογελαστός (άγνοια κινδύνου άραγε ή κάτι πολύ χειρότερο) υποθήκευσε και παρέδωσε το μέλλον της χώρας στους δανειστές, τη σκυτάλη πήραν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. (αφού πρώτα μας επιβλήθηκε Τραπεζίτης πρωθυπουργός), που συνέχισαν την πολιτική των μνημονίων σε  εκτέλεση των πάγιων εντολών για υποθήκευση της χώρας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας είδαμε πολιτικούς, που μέχρι πρότινος δεν έλεγαν ούτε καλημέρα, να ανταλλάσουν εγκάρδιους ασπασμούς (για  την εξουσία -την κουτάλα δηλαδή- φαίνεται πως οι πλείστοι πολιτικοί είναι ικανοί να πουλήσουν ακόμη και  τη μάνα τους), και να συναποφασίζουν για την εφαρμογή οδυνηρών μέτρων που κυριολεκτικά στράγγισαν από κάθε άποψη τους ’Έλληνες πολίτες.

  • Όλα για το καλό μας φυσικά, όπως έλεγε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όταν ζητούσε από τον ελληνικό λαό να κάνει θυσίες, πολύ περιορισμένες και πρόσκαιρες όπως υποστήριζε! Μπόρα είναι θα περάσει είπαμε στην αρχή, ωστόσο η λαιμητόμος της τρόικα εξακολουθεί ακόμη να αποκεφαλίζει αδιακρίτως.

Έτσι μας προέκυψε ο κουμουνιστής Αλέξης Τσίπρας (άλλη μια πολιτική απάτη δυστυχώς), που πιστέψαμε ότι θα ξέσκιζε και την Καγκελάριο Μέρκελ και τα μνημόνια. Ο Αλέξης όμως έπνιξε στα φιλιά την Γερμανίδα καγκελάριο και δε τήρησε όπως και οι προηγούμενοι τις υποσχέσεις του!

Ο Αλέξης που πριν λίγο  καιρό, από τις Πρέσπες παρέδωσε (ερήμην του ελληνικού λαού) ένα κομμάτι από την ένδοξη ιστορία μας στους σκοπιανούς, και προχθές από την Ιθάκη έχοντας πίσω του ένα ειδυλλιακό τοπίο, αφού πρώτα κατέβασε γενεές δεκατέσσερις όλους τους προηγούμενους (λες κι αυτό είναι το πρόβλημα των πολιτών σήμερα) ανακοίνωσε ότι τελειώσαμε (που δεν τελειώσαμε) μια για πάντα με τα μνημόνια! Σκορπίζοντας ρίγη συγκίνησης σε όλους τους ευρωπαίους που μας θέλουν εσαεί σκλάβους και γονατιστούς στο παλάτι τους!

Όσοι δεν διαθέτουν μνήμη χρυσόψαρου, θυμούνται πολύ καλά τον Αλέξη Τσίπρα αντάμα με τον  Πάνο Καμένο να πανηγυρίζουν για την εκλογική νίκη τους στο Σύνταγμα και να δίνουν όρκο τιμής να αποκαταστήσουν τις αδικίες και να σκίσουν, χωρίς καμιά καθυστέρηση, τα μνημόνια. Γι΄ αυτό άλλωστε τους ψήφισαν οι Έλληνες. Τώρα θα μου πείτε άλλο κυβέρνηση κι άλλο αντιπολίτευση. Παραμύθια της Χαλιμάς είναι η απάντηση. Επιτέλους μια φορά, ας τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των πολιτικών (ενίοτε τα ονομάζουν και συμβόλαια με τον λαό), έστω και κατ΄ ελάχιστο!

  • Σε όλη αυτήν την εξίσωση μεγάλο μερτικό ευθύνης έχουν φυσικά και οι πολίτες που μάλλον συνήθισαν να ξεχνούν και να συγχωρούν εύκολα τις ανεκπλήρωτες προεκλογικές δεσμεύσεις των πολιτικών. Εδώ, όμως, μιλάμε για μια άνευ προηγούμενου διαστροφή, που ξεπερνά τα όρια μιας απλής απάτης. Για ένα εμπαιγμό χειρίστου είδους! Για μια άνευ προηγουμένου βάναυση προσβολή της νοημοσύνης του ελληνικού λαού, που κυριολεκτικά έχασε την πυξίδα του.

Δύο μόνο παραδείγματα αρκούν για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής αγυρτείας αυτής της κυβέρνησης:

  • Πρώτοι αντιαμερικανοί στην αντιπολίτευση ήταν οι συριζαίοι, μεταλλάχτηκαν σε χρόνο ρεκόρ, και έγιναν τα καλύτερα φιλαράκια τους ως κυβέρνηση.
  • Αντιμνημονιακοί ολκής οι σημερινοί κυβερνώντες, έλαβαν τα πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, κατ’ εντολή της τρόικα που υποθηκεύουν τη χώρα στο διηνεκείς, δεσμεύοντας και τις επόμενες κυβερνήσεις, για πιστή εφαρμογή τους!

Τα οκτάχρονα της μνημονιακής τραγωδίας λοιπόν (που έχει δυστυχώς πολλά θύματα, όπως αμέτρητους φτωχούς και αδιευκρίνιστο αριθμό αυτοχείρων και καταχρεωμένων),  που ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε από το νησί του πολυμήχανου Οδυσσέα και του Κωνσταντίνου Καβάφη ότι ανήκει στην ιστορία, δεν τελείωσαν, αφού μνημόνιο σημαίνει μέτρα λιτότητας που δεν προβλέπεται να καταργηθούν. Όπως: ΕΝΦΙΑ, υπερφορολόγηση, μισθοί και συντάξεις πείνας και πάει λέγοντας…

Αντιθέτως θα εξακολουθήσουμε όλοι να πορευόμαστε στον ίδιο γνωστό Γολγοθά της λιτότητας (υπό την εποπτεία των τροϊκανών) με τους φτωχούς να γίνονται φτωχότεροι και τους πλούσιους να θησαυρίζουν στην πλάτη των κορόιδων …. Κάποια ψίχουλα θα μας πετάξουν σίγουρα, μήπως και μας πείσουν να τους ξαναψηφίσουμε….

Υστερόγραφο: Ο Τσίπρας επέλεξε την Ιθάκη. Στην Ιθάκη όμως πήγε ως μνηστήρας εξουσίας κι όχι ως Οδυσσέας. Θυμίζω ότι οι μνηστήρες πανικοβλημένοι έτρεχαν να κρυφτούν μόλις έμαθαν ότι ο Οδυσσέας γύρισε….

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού – a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι «μωρές παρθένες» του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., οι “άτακτοι” του Τσίπρα και τα Μνημόνια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: