Η μοτοσικλέτα ΙΖ του ομίλου «Καλάσνικοφ» στο… δρόμο για τις διεθνείς αγορές (video)




Η ρωσική μοτοσικλέτα «ΙΖ» του ομίλου «Καλάσνικοφ», που έχει ένα υπερσύγχρονο και εντυπωσιακό σχεδιασμό, προτίθεται να κάνει το ντεμπούτο της όχι μόνο στην ρωσική αγορά αλλά και στις ξένες αγορές. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας Rostec Σεργκεί Τσεμέζοφ η νέα αυτή μοτοσικλέτα θα πωλείται ελεύθερα και στην εγχώρια αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

Η μάρκα της μοτοσικλέτας θα είναι ΙΖ και είναι μια μάρκα γνωστή από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά τώρα τη έχει κατοχυρώσει ο όμιλος «Καλάσνικοφ», ο οποίος και έχει αναλάβει την παραγωγή της.

Πρόσφατα ο Τσεμέζοφ είχε δηλώσει ότι μόλις ολοκληρωθούν οι δοκιμές της νέας μοτοσικλέτας έως το 2019 θα ξεκινήσει η μαζική της παραγωγή. Τον Μάιο ο Τσεμέζοφ, παρουσιάζοντας στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το δημιούργημα της σειράς «Κορτέζ», η οποία περιλαμβάνει και την προεδρική λιμουζίνα, του είχε αναφέρει , ότι η μοτοσικλέτα είναι στην ουσία έτοιμη, αλλά πρέπει να τελειοποιηθεί, ότι είναι «πολύ όμορφη» και δεν υστερεί από τις μοτοσικλέτες που κατασκευάζονται στην Δύση. Ο Ρώσος πρόεδρος ακούγοντας τον προσεκτικά του απάντησε λέγοντας ότι πρέπει να είναι καλύτερη από τις ξένες μοτοσικλέτες.

Η μοτοσικλέτα του ομίλου Καλάσνικοφ μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα, έχει βάρος 510 κιλά.

01/08/2018 21:11
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: