Η Μόσχα απαντά στην Kontra News”: Δεν θα οργανώσουμε συγκεντρώσεις στην Ελλάδα!




Με μια ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αρνείται τις όποιες κατηγορίες περί εμπλοκής Ρώσων πρακτόρων σε διοργάνωση αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση, που είναι αφιερωμένη στην Αμερική.

Μάλιστα κατηγορεί την εφημερίδα “Kontra News” για ψευδές άρθρο πως δήθεν η Μόσχα χρηματοδοτεί “από τα κρυφά ταμεία του Πούτιν” ακροδεξιές ομάδες στην Ελλάδα για να προκαλέσουν με διαδηλώσεις αναταραχή κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου:

  • “Στις 23 Ιουλίου η ελληνική εφημερίδα «Kontra News” δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Η συνωμοσία για να υπάρξει αναστάτωση στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Οργανώνονται διαδηλώσεις από το μαύρο μπλοκ των εθνικιστών και δυνάμεις που συνδέονται με τη Μόσχα. Κινητοποιούνται παράνομες παρακρατικές οργανώσεις».

Επικαλούμενη μια ανώνυμη πηγή των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας, η εφημερίδα αναφέρει πως συμμορίες του δρόμου «που χρηματοδοτούνται από τον Πούτιν, σχεδιάζουν διαδηλώσεις κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ φέτος το Σεπτέμβριο. Προφανώς ο συντάκτης έχει ζωηρή φαντασία”, αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ και συνεχίζει:

  • “Το άρθρο αναφέρει πως σε στενή συνεργασία με εγχώριες ριζοσπαστικές ομάδες και επαγγελματίες στρατιωτικούς, το εθνικό μέτωπο της Ελλάδας σχεδιάζει μεγάλες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια των επισκέψεων του Αλέξη Τσίπρα, άλλων πρωθυπουργών από τα Βαλκάνια, αλλά και του Αμερικανού αντιπροέδρου. Δεν χρειάζεται να πούμε πως «διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη οργανώνονται με χρηματοδότηση από Ρώσους πράκτορες με επιρροή στην Ελλάδα, πέραν από τα κρυφά ταμεία του Πούτιν». Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Στην προσπάθεια κατάρρευσης της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ εμπλέκονται και ορισμένοι μητροπολίτες της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας και επιχειρηματίες «που έχουν γίνει πράκτορες για τα συμφέροντα της Μόσχας». Έτσι η Ρωσία κατηγορείται για απαίσια σχέδια να καταστρέψει την έκθεση”.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ τονίζει πως στο δημοσίευμα “δεν υπάρχει ούτε ένα ψήγμα αλήθειας” και προσθέτει:

“Οι Έλληνες ψευτο-δημοσιογράφοι θα πρέπει να εστιάσουν στα σημαντικά νέα που υπάρχουν για τις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

Για παράδειγμα φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Αυτή είναι μια σημαντική συμφωνία που καθορίζει τους παράγοντες – κλειδιά της διμερούς συνεργασίας. Αντικατοπτρίζει τις στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών μας…”.

“Σημαντικό δε είναι ότι η Ρωσία δεν καταπάτησε ποτέ την κυριαρχία, την έννομη τάξη και την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Γιατί λοιπόν η χώρα μας να σχεδιάζει να καταστρέψει τέτοιες εκδηλώσεις στην Ελλάδα; Τέτοιοι εχθρικοί και φοβερά ηλίθιοι αντιρωσικοί υπαινιγμοί είναι κηλίδα για την ελληνική δημοσιογραφία. Οι κατηγορίες της Kontra News είναι παράλογες. Θεωρούμε την Αθήνα ισότιμο εταίρο και τη σεβόμαστε. Θα προσθέσουμε αυτό το άρθρο στη λίστα με τα fake news για τη Ρωσία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: