Η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου εορτάζει την συμπλήρωση 145 χρόνων από την ίδρυση της




Την ιστορία περίπου ενάμιση αιώνα συμπληρώνει φέτος η Κυπριακή Αδελφότητα Καΐρου, εορτάζοντας τα 145 χρόνια από την ίδρυσή της, τιμώντας την μνήμη της προστάτιδάς της, της Παναγιάς του Κύκκου, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, στο ναό που είναι αφιερωμένος στην Παναγία της Ηλιούπολης της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

Εορτάζοντας την ημέρα μνήμης του Γενεσίου της Θεοτόκου (8 Σεπτεμβρίου), οι Κύπριοι του Καΐρου τιμούν με τον τρόπο αυτό και την εορτή της Παναγιάς του Κύκκου, ενημερώνοντας μέσα από την πρόσκλησή τους ότι «την Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και βρίσκεται στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου στο όρος του Ολύμπου στην οροσειρά του Τροόδους της Κύπρου από τον 11ο αιώνα». Σημειώνει ότι «η αδελφότητα της Μονής μετέτρεψε το Μοναστήρι σε ένα από τα σημαντικότερα πνευματικά κέντρα της Κύπρου με πλούσια εθνική, πολιτιστική και κοινωνική δράση για αυτό και είναι πολύ αγαπητή από τον λαό, πανηγυρίζοντας δύο φορές το χρόνο, στις 15 Αυγούστου και στις 8 Σεπτεμβρίου (Εορτή της Γέννησης της Θεοτόκου).

Κατά την ακολουθία, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, αναμένεται να εκπροσωπήσει ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου, Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας – Αίγυπτος/Κάιρο 28/08/2018 22:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: