Η Κονιόρδου “βγάζει λάδι” τους απαράδεκτους βανδαλισμούς στο Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο




Αίσθηση απίστευτης πρόκλησης και αρνητικά σχόλια προκάλεσε η αντίδραση και η δήλωση  της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου για το απαράδεκτο περιστατικό και την κακόβουλη ενέργεια βανδαλισμού στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. 

Ειδικότερα πριν από ημέρες αποκαλύφθηκε ότι δύο γυναίκες μπήκαν στο Μουσείο και άρχισαν να ρίχνουν παντού λάδι και παραφίνη προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε σπάνια εκθέματα.  Η ενέργεια αυτή προκάλεσε σάλο και έντονες αντιδράσεις. Ωστόσο η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου επεχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα ισχυριζόμενη ότι δεν πρόκειται  για βανδαλισμό. Συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Από Νωρίς” στον τηλεοπτικό σταθμό  Έψιλον είπε μεταξύ άλλων:

  • “Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό” .

Σύμφωνα με την ίδια οι ζημιές αποκαταστάθηκαν αμέσως. «Σαν υπουργείο ερευνούμε το περιστατικό. Είχε είκοσι φύλακες, ποιος ξέρει τώρα τι έγινε… δεν είχε και πολύ κόσμο, αυτά ερευνούμε.

Αντίγραφα Εκθεμάτων. Φωτογραφία http://www.ebyzantinemuseum.gr

Στην υπόθεση είχε αναφερθεί με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) η οποία επέρριπτε ευθύνες τόσο στους φύλακες αλλά και στη διοίκηση του Μουσείου για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: