Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η επιστολή και τα έγγραφα που την συνοδεύουν από τον Υπουργό Παιδείας στις εκπαιδευτικές οργανώσεις για τον διάλογο για τον εξορθολογισμό της παιδείας, είναι το κύριο θέμα του Τύπου σήμερα. Αναφορά γίνεται επίσης στον Συνεργατισμό, την συνέντευξη του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στο ΚΥΠΕ, την αύξηση ασθενών στα τμήματα πρώτων βοηθειών των νοσοκομείων κά

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Κίνηση ‘καλής θέλησης’» αναφέρεται στην πρόσκληση Χαμπιαούρη προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις όπου προτείνει – μεταξύ άλλων – οι απαλλαγές για εξωδιδακτικούς λόγους και αρχαιότητα, να αντικατασταθούν με μοριοδότηση για σκοπούς προαγωγής. Αλλού γράφει ότι κοσμοσυρροή παρατηρείται στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων λόγω ιώσεων και θερμοπληξιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην συνέντευξη που έδωσε ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής, Στήβεν Λίλι στο ΚΥΠΕ, όπου είπε ότι μόνο σχέδιο Α υπάρχει για την Κύπρο, της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Τους προτείνει επίδομα αντί μειωμένων ωρών» αναφέρεται επίσης στο περιεχόμενο της επιστολής του Υπ. Παιδείας προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις που θα απαντήσουν την Δευτέρα στις προτάσεις του. Αλλού γράφει ότι πέτυχε το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου στον Συνεργατισμό αφού ήδη δήλωσαν συμμετοχή 923 άτομα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε ισχύ έχουν τεθεί τα επείγοντα μέτρα για την οικονομία στα κατεχόμενα ενώ τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Η πρόταση δεν έλυσε τον γρίφο» γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας έκανε το βήμα, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις όμως δεν το είδαν εν πρώτοις με καλό μάτι. Αλλού γράφει ότι φέτος θα δοθεί το μεγαλύτερο ποσό πλεονασμού από το κράτος σε ορισμένους εργαζομένους, ποσό που ανέρχεται στις 52,6 χιλιάδες ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέο χτύπημα ετοιμάζει ο Τραμπ εναντίον της Τουρκίας.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Κρίσιμο τεστ με 4 πολυσέλιδα έγγραφα» γράφει ότι ο Υπουργός Παιδείας, χωρίς να παρεκκλίνει από τις αποφάσεις του Υπουργικού, έστειλε στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών τέσσερα πολυσέλιδα έγγραφα καλώντας τις σε διάλογο τη Δευτέρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στα 19 εκ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές από κακοπληρωτές στην ΑΗΚ. Αλλού γράφει ότι δεν ξέρουν πότε θα τελειώσει η πλατεία Ελευθερίας στην Λευκωσία και τα κόστη συντήρησης τρομάζουν.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Καθορίζοντας τις σκληρές πραγματικότητες» γράφει ότι το Υπουργείο Παιδείας στην επιστολή του προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις αναφέρει ότι του λέχθηκε πως σε 5 χρόνια δεν θα υπάρχουν μισθοί για την εκπαίδευση, μόνο για μισθούς. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος περιγράφεται ως ‘συνεργάτης του Κρεμλίνου’ από την δεξαμενή σκέψης ευρωπαϊκών αξιών. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η εκπρόσωπος της Κύπρου στην Γιουροβίζιον φέτος, Ελένη Φουρέιρα απέκτησε το δικό της αστέρι στην πλατεία διασημοτήτων της Αγίας Νάπας, δημοσιεύοντας και σχετική φωτογραφία.
ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
18/08/2018 09:33

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: