Η επιλογή Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Κάβανο, ενώπιον της Γερουσίας τον Σεπτέμβριο




Οι ακροάσεις για την επικύρωση του διορισμού του Μπρετ Κάβανο, τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει προτείνει για το Ανώτατο Δικαστήριο, θα ξεκινήσουν στις 4 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, ο Ρεπουμπλικάνος Τσακ Γκράσλεϊ.

Οι εναρκτήριες δηλώσεις των μελών της Επιτροπής θα γίνουν στις 4 Σεπτεμβρίου και οι ερωτήσεις στον Κάβανο θα ξεκινήσουν την επόμενη μέρα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ακροάσεις αναμένεται να διαρκέσουν 3 ή 4 μέρες.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 9 Ιουλίου ότι χρίζει τον Κάβανο υποψήφιο για μια έδρα στο ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, επιλέγοντας έναν συντηρητικό εφέτη που είχε καταφέρει να επικυρωθεί ο διορισμός του έπειτα από σκληρή μάχη στη Γερουσία, ενώ είχε συμμετάσχει τη δεκαετία του 1990 στις έρευνες εναντίον του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Ο Τραμπ, στον οποίο παρουσιάστηκε μια μοναδική ευκαιρία να διορίσει δύο ουσιαστικά ισόβια μέλη στο Ανώτατο Δικαστήριο τους 18 μήνες που βρίσκεται στην προεδρία, επέλεξε τον 53χρονο Κάβανο για να αντικαταστήσει τον συντηρητικό δικαστή Άντονι Κένεντι, ο οποίος ανακοίνωσε την 27η Ιουνίου ότι συνταξιοδοτείται, σε ηλικία 81 ετών.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

10/08/2018 23:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: