Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον κατοχικό "ψευτοπρόεδρο" Μουσταφά Ακιντζί και τους συνεργάτες τους. Φωτογραφία ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ

Η Άγκυρα παρασύρει τα κατεχόμενα στο “βυθό”: Υπερτριπλασιάστηκε το έλλειμμα

Ο κατοχικός “ψευτο-υπουργός οικονομικών” Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι το έλλειμμα του «προϋπολογισμού» του ψευδοκράτους αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να εκτοξευτεί στα 237 εκ. τουρκικές λίρες (ΤΛ), από 73 εκ. ΤΛ που ήταν η αρχική εκτίμηση.

Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ντενκτάς είπε ότι η άνοδος οφείλεται στην αργοπορημένη έγκριση του «προϋπολογισμού», αλλά και στην αύξηση των τιμών του συναλλάγματος και πρόσθεσε ότι η φετινή, θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία.

«Πήγαμε πίσω δύο χρόνια. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό» συμπλήρωσε.

Ανέφερε εξάλλου ότι θα πρέπει να παρθούν προληπτικά μέτρα. «Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε τις αυξήσεις των τιμών» είπε.

Ο κ. Ντενκτάς ανέφερε τέλος ότι οι εταίροι του κατοχικού “ψευτο-κυβερνητικού συνασπισμού” είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεπεραστεί αυτή η δύσκολη φάση. “Παρά τις εξελίξεις σε οικονομικό επίπεδο, το βιοτικό επίπεδο στα κατεχόμενα παραμένει υψηλό σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες”, κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Οντούλ Ασίκ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/08/2018 18:50

Οι Τουρκοκύπριοι δεν ανέχονται πια ούτε τη μπότα του Ερντογάν, ούτε τη φτώχεια τους

Be the first to comment on "Η Άγκυρα παρασύρει τα κατεχόμενα στο “βυθό”: Υπερτριπλασιάστηκε το έλλειμμα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*