Για συνωμοσία στην υπόθεση ψευτο-“αστυνομικού διευθυντή” κάνει λόγο η “Αφρίκα”




Η σύλληψη του κατοχικού ψευδο-“αστυνομικού επιθεωρητή” Αλί Σαβάς Αλτάν, με τις κατηγορίες ότι δέχτηκε χρηματισμό και ότι παραποίησε ψευτο-«επίσημο» έγγραφο, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα», μπορεί να είναι συνωμοσία.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο Αλτάν ήταν ο ψευτο-«αστυνομικός επιθεωρητής», που ανάλαβε την υπόθεση των επιθέσεων εναντίον της εφημερίδας τον Ιανουάριο 2018 και ο ίδιος που συναντήθηκε και με τον κατοχικό ψευτο-«πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν και με τον κατοχικό ψευτο-“πρόεδρο” Μουσταφά Ακιντζί στους οποίους και παρέδωσε τη λίστα με τα ονόματα των εννέα υπόπτων σχετικά με τις επιθέσεις.

Η εφημερίδα διερωτάται αν είναι σύμπτωση ή συνωμοσία το γεγονός ότι, μετά τη σύλληψη των ατόμων που εμπλέκονταν στις επιθέσεις ο Αλτάν μετατέθηκε από την κατεχόμενη Λευκωσία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και τώρα συνελήφθη για υποθέσεις ρουσφετιού.

Γράφει ακόμα ότι ο Αλτάν κατά τις συναντήσεις με Ακιντζί και Ερχιουρμάν ανάφερε και το όνομα του ατόμου/των ατόμων που του έδωσαν οδηγία να μην ενοχλήσει τους διαδηλωτές κατά τις επιθέσεις της 22ας Ιανουαρίου και τους παρέδωσε τη λίστα με τα ονόματα των ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στις επιθέσεις.

ΚΥΠΕ – Tζουλιάνα Βιολάρη
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/08/2018 14:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: