Επίθεση Τραμπ στον εισαγγελέα Μιούλερ για το Russiagate: “Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων”




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι κατά πάσα πιθανότατα θα αφαιρέσει από τον Μπρους Ορ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης, την άδεια πρόσβασής του σε απόρρητα έγγραφα, χαρακτηρίζοντάς τον “όνειδος”. Παράλληλα, κατηγόρησε και πάλι για “σύγκρουση συμφερόντων” τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, τον επικεφαλής της έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους λίγα εικοσιτετράωρα αφότου ανακάλεσε την άδεια πρόσβασης σε απόρρητα του πρώην διευθυντή της CIA Τζον Μπρέναν, ο Τραμπ εξέφρασε για άλλη μια φορά τη διαμαρτυρία του για την έρευνα που διεξάγεται σχετικά με την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του με τη Μόσχα. Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει κατ’ επανάληψη διαψεύση ότι υπήρξε μια τέτοια συνεργασία ενώ και η Ρωσία αρνείται ότι αναμίχθηκε στις εκλογές.

“Πιστεύω ότι ο Μπρους Ορ είναι όνειδος. Υποψιάζομαι ότι θα την ανακαλέσω (σ.σ. την άδεια πρόσβασης) πολύ γρήγορα”, είπε. Ο Ορ είναι ανώτατος δημόσιος υπάλληλος, στέλεχος του υπουργείου Δικαιοσύνης και το όνομά του έχει συνδεθεί με το φάκελο που συνέταξε ο Βρετανός πρώην κατάσκοπος Κρίστοφερ Στιλ για τις σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

“Ο κ. Μιούλερ έχει επίσης πολλές συγκρούσεις συμφερόντων, ο ίδιος. Το ξέρετε αυτό”, συνέχισε. Παρά το σχόλιο αυτό πάντως, ο Τραμπ είπε ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον Μιούλερ να ολοκληρώσει την έκθεσή του για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές.

17/08/2018 19:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: