Έντονη κριτική από την αντιπολίτευση στην Γερμανία για την επίσκεψη Ερντογάν




Έντονη κριτική ασκούν τα κόμματα της γερμανικής αντιπολίτευσης στην επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία, η οποία και θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η επίσκεψη αυτή έχει ήδη προκαλέσει πολλές αντιδράσεις και διαμάχη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ταξίδι Ερντογάν στη Γερμανία επικρίνει σφόδρα με σημερινές του δηλώσεις ο αρχηγός των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ.

Όπως αναφέρει ο Λίντνερ, «το γεγονός ότι πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη είναι νίκη προπαγάνδας του Ερντογάν. Εάν θέλαμε να επισκεφθεί τη Γερμανία, θα μπορούσε να είναι στα πλαίσια μιας απλής επίσκεψης εργασίας».

Ο Λίντνερ συνεχίζει την κριτική του λέγοντας «πιστεύω πως μια επίσημη επίσκεψη με στρατιωτικές τιμές και όλους αυτούς τους συμβολισμούς δεν στέλνει το σωστό μήνυμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην Τουρκία παραμένουν φυλακισμένοι πολλοί δημοσιογράφοι, όπως και δεν πρέπει να ξεχνάμε τις επιθέσεις της Άγκυρας εναντίον της Γερμανίας».

Να θυμίσουμε πως η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της γερμανικής Δημοκρατίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ.

Θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία με το αξίωμα του Προέδρου και μετά από μια μακρά περίοδο κρίσης στις σχέσεις των δύο χωρών, κρίση που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

ΚΥΠΕ
14/08/2018 13:14

Σκληρή κριτική στον Ερντογάν από τον ευρωπαϊκό Τύπο: Ο Τραμπ έχει δίκιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: