Ελπίδες για πρόκριση στους ομίλους του Europa League έχουν τρεις ομάδες της Κύπρου




Ενώπιον ενός μεγάλου επιτεύγματος βρίσκεται το κυπριακό ποδόσφαιρο, καθώς τρεις κυπριακές ομάδες, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλωνας, συγκεντρώνουν αρκετές πιθανότητες να βρεθούν στους Ομίλους του Europa League.

Το ΑΠΟΕΛ επικράτησε χθες βράδυ με 1-0 της Αστάνα, στο ΓΣΠ, και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης, ενόψει του επαναληπτικού στο Καζακστάν. Το γκολ για τους γαλαζοκίτρινους πέτυχε ο Καζού, στο 79ο λεπτό.

Συνέχεια στις πολύ καλές φετινές ευρωπαϊκές της εμφανίσεις έδωσε, χθες βράδυ, στη Σλοβακία, η ΑΕΚ, η οποία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Τρένστιν. Η ομάδα της Λάρνακας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 55’, με γκολ του Σλέγκερς, κατάφερε να ισοφαρίσει πέντε λεπτά αργότερα με τον Ακοράν Ρέγιες. Το γκολ αυτό δίνει αρκετές ελπίδες πρόκρισης στους κιτρινοπράσινους καθώς πλέον προκρίνονται και με λευκή ισοπαλία.

Ο Απόλλωνας αν και είναι η μόνη κυπριακή ομάδα που ηττήθηκε χθες, διατηρεί σημαντικές ελπίδες πρόκρισης με τα δύο γκολ που πέτυχε στην έδρα της Βασιλείας. Το τελικό 3-2 για τους Ελβετούς δίνει μεν προβάδισμα πρόκρισης στη Βασιλεία, ωστόσο ο Απόλλωνας με νίκη με ένα γκολ διαφορά κάτω από 3-2 στον επαναληπτικό στην Κύπρο, θα προκριθεί στους ομίλους του Europa League.

Οι επαναληπτικοί θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη 30 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, στις 18:30 η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει στο ΑΕΚ Αρένα την Τρένστιν, στις 20:00 ο Απόλλωνας στο ΓΣΠ την Βασιλεία, και την ίδια ώρα το ΑΠΟΕΛ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αστάνα.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
24/08/2018 09:23

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: