Εκατέρωθεν βολές από Σβίγγου και Ζούλα για το sms: Τι επιτρέπει και τι όχι ο κανονισμός της ΕΣΗΕΑ




Πόλεμος δηλώσεων μέσω twitter, μεταξύ της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου και του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωνσταντίνου Ζούλα, ξέσπασε με αντικείμενο το δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής για το sms που φέρεται να εστάλει από το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς.

“Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση”, σχολιάζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter, για την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον προϊστάμενο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Θανάση Καρτερό.

“Μετά τα fake news περί SMS,η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα… μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ.Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση”, έγραψε η κ. Σβίγκου.

Με την επίκληση του κανονισμού της ΕΣΗΕΑ απάντησε ο Ζούλας

Mε το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του» ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ Κωσταντίνος Ζούλας απάντησε στην Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου η οποία είχε κατηγορήσει τη ΝΔ πως επικαλείται άρθρα της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν. «Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο τουίτερ ο κ. Ζούλας.

Σβίγγου: Δεν απαγορεύεται η αρθρογραφία

“Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει “γραμμή” τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες”.

Τα παραπάνω έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη σε προηγούμενη ανάρτηση του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Ζούλα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία με αφορμή το sms

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: