Διορθώσεις μέσω της Βουλής στο σχέδιο εθελουσίας του Συνεργατισμού ζητά η ΕΤΥΚ




Η Πολιτεία μέσω της Βουλής θα πρέπει να ορθώσει το ανάστημα της και να επέμβει διορθωτικά στο Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης από τη Συνεργατική, δηλώνει η ΕΤΥΚ κάνοντας λόγο για αναξιοπιστία της ΣΚΤ.

Σε ανακοίνωση της αναφέρει πως η Οργάνωση από την πρώτη στιγμή προσέγγισε με υπευθυνότητα την προσπάθεια της ΣΚΤ για κατάθεση Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης, ωστόσο σημειώνει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας έγιναν πολλά και διάφορα “εκ των οποίων τα περισσότερα στο σκοτεινό παρασκήνιο κεκλεισμένων των θυρών, που στόχευαν στην εξυπηρέτηση κομματικών και άλλων συμφερόντων”.

Προσθέτει πως “πριν καν το Σχέδιο κατατεθεί προς τους ενδιαφερομένους οι τρεις γνωστές Συντεχνίες (ΠΑΣΥΔΥ, ΠΕΟ, ΣΕΚ) έτρεξαν να το χαρακτηρίσουν ικανοποιητικό και να το συστήσουν στα μέλη τους, και αγνόησαν ότι ενώ ζητούσαν €100,000 ως ελάχιστο ποσό και η ΣΚΤ στην αρχή πρόσφερε €40,000, ενώ στο τέλος η τελική πρόταση της καθήλωσε το ποσό στις €10,000”.

Παράλληλα, προσθέτει, αγνόησαν ότι με βάση το Σχέδιο το ποσό δεν ήταν άμεσα καταβλητέο, αλλά θα γινόταν σταδιακά μέχρι την 31/12/2019 με εγγύηση την καλοπιστία της ΣΚΤ, η οποία στην ουσία δεν θα υπάρχει τότε.

Η ΕΤΥΚ, όπως αναφέρει, ανέδειξε τις αδυναμίες αυτές, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της και τις ανησυχίες της ότι το Σχέδιο δεν θα πετύχαινε διότι συντάχθηκε από μη έμπειρους, προσοντούχους για τη δουλειά αυτή.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΤΥΚ σημειώνει πως η ΣΚΤ, διαπίστωνε και η ίδια τα κενά και τις αδυναμίες του Σχεδίου και ενώ έχει γνωστοποιήσει το Σχέδιο στις Συντεχνίες, δεν το καταθέτει ενώπιον του προσωπικού όπως είχε προαναγγείλει, και «γίνεται γι’ άλλη μια φορά ρεζίλι για την προχειρότητα των επιλογών της (μήνες το προετοίμαζαν) και υπενθυμίζει σ’ όλους τον τρόπο που για χρόνια διοικήθηκε ο Συνεργατισμός».

Τέλος, αναφέρει πως “με αδιαφανείς διαδικασίες, οι ίδιοι κύκλοι που κατ’ επανάληψη απέτυχαν στη σωστή Διοίκηση του Συνεργατισμού και θεοποίησαν το ρουσφέτι (κομματικών και προσωπικών εξυπηρετήσεων) αποφασίζουν (επιλέξουν) ποιοι θα στελεχώσουν το Φορέα”.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/08/2018 14:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: