Διατήρηση του καύσωνα και της υγρασίας παρά τη μικρή πτώση του υδραργύρου στην Κύπρο




Ο καύσωνας και η αυξημένη υγρασία καλά κρατούν στο εσωτερικό, αλλά και τα παράλια του νησιού, παρά την μικρή πτώση του υδραργύρου, που από τους 40 βαθμούς Κελσίου, έπεσε σήμερα στους 35.

Σύμφωνα με το Philenews η υγρασία πλήττει κυρίως τις παράλιες περιοχές δημιουργώντας αποπνικτικές συνθήκες.

Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον δεν διαψευστεί η Μετεωρολογική Υπηρεσία, όσοι αναζητούν δροσιά πρέπει να καταφύγουν σε κλειστούς χώρους όπου υπάρχουν σε λειτουργία κλιματιστικά ή να ταξιδέψουν μέχρι το Τρόοδος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη συννεφιά.

Μετά το µεσηµέρι, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις θα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, αρχικά µέτριοι, 4 Μποφόρ και αργότερα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Παροδικά το απόγευµα, στα νότια και νοτιοδυτικά, θα πνέουν µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια και µέχρι ταραγµένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια για να καταστεί µετά το µεσηµέρι, στα προσήνεµα παράλια, ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και στους 29 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και βόρεια παράλια θα παρατηρείται κατά διαστήµατα αυξηµένη συννεφιά ενώ, το απόγευµα, παροδικά αυξηµένες νεφώσεις θα παρατηρούνται και σε άλλες περιοχές.

Το επόµενο τριήµερο η θερµοκρασία, στα παράλια, δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα παραµείνει κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Ωστόσο, στο εσωτερικό και στα ορεινά, την Τρίτη και την Τετάρτη, η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση, ενώ την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, η κατάσταση στα φράγματα είναι τραγική, αφού η στάθμη των νερών έχει φτάσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και σε περίπτωση που δεν έχουμε ικανοποιητικές βροχές τον χειμώνα, τότε θα πούμε το νερό νεράκι.

Πηγή: Philenews

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: