Χρήστου και Βαζαίος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου




«Είναι εφικτό να έχω μια καλύτερη θέση στον τελικό, απλά θέλω να κατέβω από το ρεκόρ που έχω. Αυτός είναι ο στόχος».

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε με την 5η καλύτερη επίδοση (53.90) στον αυριανό τελικό των 100 μέτρων ύπτιο και όπως είπε στις δηλώσεις του είναι εφικτή μια καλύτερη θέση αύριο.

«Είναι αλήθεια ότι αυτή τη φορά έκανα καλή εκκίνηση, είχα γενικότερα καλό ξεκίνημα, απλά στο τέλος έχασα λίγο τις δυνάμεις μου. Όμως πέρασα με καλό χρόνο στον τελικό όπου μπορώ να τον βελτιώσω.

Κράτησα και λίγο δυνάμεις στο τέλος, καθώς είδα ότι δεν χανόταν η πρόκριση στον τελικό, αλλά πλέον θέλω εκεί να κάνω κάτι καλύτερο. Σαφώς θα παίξει ρόλο η εκκίνηση, αλλά θεωρώ όχι τόσο σημαντικό όσο έπαιξε στο 50άρι», τόνισε ο πρωταθλητής μας, που αύριο θα κολυμπήσει στον δεύτερο τελικό του (μετά τα 50 μέτρα ύπτιο) εδώ στη Γλασκώβη.

ΒΑΖΑΙΟΣ: “Να διορθώσω τα λάθη”
«Δεν ήταν άσχημη κούρσα, αν και έκανα αρκετά λάθη τα οποία και θα πρέπει να τα διορθώσω. Βασικά έχουμε μελέτη το βράδυ, θα ξαναδώ την κούρσα και κυρίως τα περάσματα και θα προσπαθήσω να τα φτιάξω ενόψει τελικού».

Ο Ανδρέας Βαζαίος προκρίθηκε άνετα στον τελικό του αγαπημένου του αγωνίσματος, των 200 μέτρων μικτή ατομική, με την 5η καλύτερη επίδοση (1.58.48) και αν μπορέσει να καταρρίψει το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1.57.98) θα «χτυπήσει» μετάλλιο. Αλλωστε επί εδάφους Ηνωμένου Βασιλείου (στο Λονδίνο το 2016) είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης.

«Διαφορετικές κούρσες, εποχές, διαφορετικός είμαι και εγώ αλλά πρώτα ο θεός θέλω να μπω καλά και να κάνω έναν καλύτερο χρόνο και θα δούμε».

ΝΤΟΥΝΤΟΥΝΑΚΗ: «Είχα αδειάσει ψυχολογικά»
«Καλώς, κακώς έδωσα πολύ από… μένα χθες, ψυχικά εννοώ. Δεν λέω ότι δεν μπορούσα και σήμερα, ή ότι δεν μπορώ να κολυμπήσω καλύτερο 200άρι, έλεος, αλλά μου βγήκε κούραση».

Η Αννα Ντουντουνάκη μετά το μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ και την 5η θέση στα 100 μέτρα πεταλούδα, δεν μπόρεσε σήμερα να προκριθεί στον τελικό των 200 μέτρων πεταλούδα, καθώς είχε «αδειάσει» ψυχολογικά από την χθεσινή προσπάθεια που τα έδωσε όλα πνευματικά και σωματικά. Ετσι έμεινε 15η συνολικά, με χρόνο 2.16.79.

«Όσο και αν είναι και στο μυαλό μου, γιατί πάντα το 200άρι με δυσκολεύει, βγήκε και κούραση. Ενιωθα γενικά κούραση από το πρωί και όταν είδα εκεί ότι δεν πήγα καλά και δεν βγαίνει καλός χρόνος, άρχισα να πιστεύω ότι δύσκολα θα μου βγει το απόγευμα κάτι καλύτερο. Ήταν μια ευκαιρία γενικά επειδή είμαι καλά να κάνω ένα ρεκόρ και στο 200άρι, δεν ήρθε, δεν πειράζει, θα το προσπαθήσω στο 50άρι» τόνισε η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια.

05/08/2018 21:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΠΣΑΤ
Γλασκόβη, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: