Χάος και πλήρη ασυνεννοησία διαπιστώνει το πόρισμα της περιφέρειας για το Μάτι




Παντελή έλλειψη συντονισμού καταγράφει το πόρισμα της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής για όσα συνέβησαν στο Μάτι την 23η Ιουλίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος” στο πόρισμα αναφέρεται πως ορισμένες υπηρεσίες ενημερώθηκαν για τη φωτιά από εθελοντές που βρίσκονταν στην Πάρνηθα, ενώ γίνεται λόγος για αίτημα της ΓΓΠΠ για ενισχύσεις σε αντίθετη πλευρά από εκείνη της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στις 17:00 υπήρξε η πρώτη ενημέρωση από εθελοντές και δέκα λεπτά αργότερα δύο υπάλληλοι της ΓΓΠΠ άρχισαν την επικοινωνία με δήμους ώστε να υπάρξουν ενισχύσεις με οχήματα και υδροφόρες.

Είκοσι λεπτά αργότερα στις 17:30 ο τμηματάρχης πολιτικής προστασίας Δυτικής Αττικής επικοινώνησε με τον Δήμο Ραφήνας για να λάβει την απάντηση πως δεν υπήρχε σαφής εικόνα.

Στις 18:00 με δύο φαξ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας φαίνεται πως ζητούσε ενισχύσεις της Πυροσβεστικής αλλά προς την περιοχή της Διώνης και όχι προς το Μάτι όπου κατευθυνόταν η φωτιά, ενώ την ίδια στιγμή και ενώ συντελείται μια τεράστια καταστροφή η Ρένα Δούρου συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Πολιτικής Προστασίας για τις 20:30.

Στις 19:00 η κυρία Τσούπρα επιστρέφει στα γραφεία της Περιφέρειας στην Παλλήνη και δεν αναφέρθηκε προς κανένα από τα στελέχη της Περιφέρειας «κάποιο αίτημα του Πυροσβεστικού Σώματος ή άλλου φορέα για συνδρομή ή άλλες άλλες ενέργειες», ενώ μισή ώρα αργότερα ξεκινά η προσπάθεια εκκένωσης του ΚΑΥΥ της Αεροπορίας στο Ζούμπερι όπως έχει ζητήσει η ΓΓΠΠ.

Στις 21:30 τα 12 λεωφορεία για την εκκένωση του ΚΑΑΥ είχαν φτάσει αλλά η τροχαία δεν επέτρεψε τη διέλευσή τους.

Πηγή: Έθνος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: