Απόψε στα χέρια του Κώστα Χαμπιαούρη οι προτάσεις των εκπαιδευτικών για την Παιδεία




Οριστικοποιήθηκαν οι εναλλακτικές προτάσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων, οι οποίες θα κατατεθούν αργότερα σήμερα ενώπιον του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Όπως είπε ο κ. Φυλακτού «η κάθε οργάνωση συζήτησε και αποφάσισε τις εναλλακτικές προτάσεις που θα κατατεθούν», σημειώνοντας ότι «έχουμε κάποια μέτρα που αποφασίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα τα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης από τον Σεπτέμβριο σε έναν ευρύτερο διάλογο για τον εξορθολογισμό».

Είπε ακόμα ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προσπάθησαν να δώσουν προτάσεις, οι οποίες δεν θα πλήξουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

«Αποφασίσαμε ότι θα στείλουμε και οι τρεις οργανώσεις ένα κοινό έγγραφο σχετικά με τη διαδικασία που θέλουμε να ακολουθηθεί, το οποίο περιλαμβάνει τρία παραρτήματα, στα οποία η κάθε οργάνωση επισυνάπτει τις θέσεις της. Ζητούμε μέσα στο Σαββατοκύριακο κοινή συνάντηση με το Υπουργείο Παιδείας για συζήτηση των παραρτημάτων μας», ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

Επίσης, είπε ότι κρίνουν πως υπάρχει ένα πολύ σημαντικό περιθώριο για να εξευρεθούν λύσεις και ότι υπάρχει περιθώριο για να συμφωνήσουν.

Εξάλλου, σημείωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι τρεις οργανώσεις θα έχουν συνεδρία του Διοικητικού τους Συμβουλίου, ώστε να αξιολογηθεί η ενδεχόμενη συνάντηση που θα έχουν με τον Υπουργό Παιδείας το Σαββατοκύριακο.

«Δεν είναι εκβιαστικά που λέμε ότι το θέμα πρέπει να κλείσει μέχρι τη Δευτέρα, αλλά ανταποκρινόμαστε στο αίτημα του Υπουργείου ότι το θέμα αυτό θα έπρεπε να κλείσει από σήμερα, γιατί επίκειται η στελέχωση στη βάση των πραγμάτων που θα συμφωνηθούν», κατέληξε.

ΚΥΠΕ – Έμιλη Λάμπρου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
03/08/2018 18:01

Σήμερα οι τελικές προτάσεις των εκπαιδευτικών: Μέσα στο Σαββατοκύριακο νέα συνάντηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: